” Csak az a szép, zöld gyep … ” Az fog hiányozni a Deák térről!

Fotó: Olvasó / Tudósító

Felemás érzésekkel konstatálta olvasónk a soproni Deák tér helyzetét, hiszen két megközelítés alapján is értékelhető. Egyfelől az a lehangoló állapot kezd megszűnni, melyről korábban tudósitói fotók kíséretében számoltunk be, másfelől az folyamatban lévő építkezés a beszámoló szerint szükségtelen rombolással jár.

A Deák tér ékes példája annak, amikor egy támogatási forrásból megvalósuló közberuházás az átadó pompája után lassú hanyatlásnak indul. A vandálok szándékos károkozásai mellett idővel előjönnek a tervezésből és a kivitelezésből eredő hibák, melyhez a fenntartás és karbantartás hiányosságai társulnak. Az intenzív másfél évtized azt eredményezte, hogy az infrastruktúra sok ponton felújításra szorul. Jó hír, hogy a korábban “Kocka” nevet viselő süllyesztett épület új gazdát talált, aki nem csak fantáziát látott az üzemeltetésben, pénzt is fektet annak felújításába. A helyi termelők összefogásából borszaküzlet nyithatja ki kapuit a munkák végeztével.

S bár ez már önmagában is egy hatalmas gyógyír az ezer sebből vérző térnek, a felújítás során nem ártana körültekintőbben eljárni – jegyezte meg tudósítónk, aki képeket is csatolt leveléhez, melynek végén felteszi a kérdést:

Nem lehetne körültekintőbben, egy kicsit jobban odafigyelve?

Az épület előtti terület térkövezett gyalogúton is megközelíthető lenne, ám eközben a kavicsozott sétány süpped és a gyeppel borított terület sérül.

Fotó: Olvasó / Tudósító
Fotó: Olvasó / Tudósító
Fotó: Olvasó / Tudósító