Beton támfal állította meg a csempészautót, kis híján a nagycenki élelmiszerboltba csapódott volna

Fotó: Marics László

Mint arról lapunk is beszámolt, október 16-án délután egy személyautóval történt baleset a 84-es főút Nagycenk belterületi szakaszán, a Soproni és a Vám utca kereszteződésében.

A Volvo sofőrje vélhetően nem követte az út vonalvezetését, az úttest szélén lévő támfalnak ütközött, ami megakadályozta azt, hogy az autó a járdára sodródjon és a sarkon álló ingatlanba csapódjon. A karambolos autó úgy tudni illegális migránsokat szállított Ausztria irányába.

Az esettel összefüggésben a kisalfold.hu internetes lap megkérdezte a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság. Azt válaszolták, az osztrák-magyar súlyponti ellenőrzésbe beosztott határrendész állomány október 16-án 13 óra 20 perc körül egy litván honosságú személygépkocsit ellenőrzött Nagycenk belterületén.

A járműben a 22 éves moldáv sofőrön kívül négy – magukat török állampolgárnak valló – külföldi férfi utazott, akik sem személyazonosságukat, sem pedig magyarországi jogszerű tartózkodásukat nem tudták igazolni. A járőrök a gépkocsi vezetőjét elfogták és az illegális migránsokkal együtt a vármegyei rendőrségen előállították.

Fotó: Marics László

A migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A sofőrrel szemben a nyomozók embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt eljárást indítanak – írta meg a Kisalföld.