Balesetveszélyes játszótér miatt aggódnak a József Attila lakótelepen élők (FOTÓK)

Fotó: cyberpress.hu

Távolról szemlélve modern eszközökkel felszerelt parknak néz ki a József Attila lakótelep játszótere, a helyzet azonban nem ilyen egyszerű. A létesítményről túlzás nélkül állítható, hogy balesetveszélyes, és sajnos már történt is baleset. A kellemetlen részletekre Simon Zoltán ellenzéki önkormányzati képviselő hívta fel a figyelmet.

Az alsólővereki tömbházak közötti zöldben az infrastruktúrát kikezdte az idő vasfoga, dicséretes a szépen felújított, új elemekkel ellátott játszópark, azonban nem hárul kellő figyelem rá a mindennapokban. A karbantartás hiánya megmutatkozik a gyalogosfelületek, a kerítések és a szegélyek állapotában is. A szomorú helyzettel kapcsolatban olvasónk keresett meg minket, aki megosztotta velünk Simon Zoltán soproni képviselő közösségi oldalán közzétett bejegyzését is.

A játszótér esztétikus oldala, innen szép és korszerű a létesítmény / Fotó: cyberpress.hu

A politikus arról ír, a soproni lakótelepen lévő elkerített játszótéren betonszegélyek veszélyeztetik a gyermekek testi épségét. A képviselő azt is tudni véli, hogy már sajnálatos módon baleset is történt a kiálló, töredezett betondarabok miatt.

Hozzátette, a szalaggal elkerített területen egy fa hintaállványnak kellene lennie, azonban azt közel két hónapja leszerelték. Úgy tudni, biztonsági okok miatt került leszerelésre a hinta, de mások tájékoztatása szerint az illetékesek a törött betonszegélyekről is tudnak. Az intézkedés ellenben várat magára.

A kiálló betondarabokat az önkormányzati képviselő festette meg / Fotó: cyberpress.hu
Fotó: cyberpress.hu

Simon Zoltán a Vasvári Pál utcai helyszínről videóban bejelentkezve elmondta, a város elsődleges feladata lenne, hogy az itt élők biztonságát megteremtsék. A mulasztásból adódóan állítása szerint több baleset is történt, melyről fényképfelvételt is megmutat.

A bejegyzés hozzászólásai között többen is kritizálják, hogy bár elkészülnek a fejlesztések, a létesítményeknek nincsenek gazdái, így idővel leromlik azok állapota. A játszótér felújítására még 2016-ban került sor, nagy újdonságot és minőségi előrelépést jelentett akkor a környéken élőknek, hiszen egy sokkal egyszerűbb parkot váltott fel és tett biztonságosabbá a körbekerített létesítmény. Az itt élők többsége vélhetően meg van elégedve a játszóalkalmatossággal, hiszen a Google térképszolgáltatásán 4,3 csillaggal értékelték egy tucat értékelés alapján. A szöveges értékelés alapján ideális helynek tartják.

Fotó: cyberpress.hu