Az M86-osról visszatolatott az M85-re, majd balesetet okozott (videó)

Hajmeresztő manőverekről osztott meg felvételeket a hazai gyorsforgalmi utak többségét kezelő MKIF (Magyar Koncessziós Infrastruktúra-Fejlesztő Zrt.), a szabálytalan sofőr a tolatás után kihajtott egy másik autós elé.

Egy olasz autó az M86-os útról visszatolatott az M85-re, forgolódott kicsit, majd pár perc múlva kihajtott egy kocsi elé, amivel össze is ütköztek. Az MKIF információi szerint három könnyű sérültje volt a balesetnek, a helyszínelés idejére le kellett zárni a pályát a Csorna-észak (Jánossomorja, Mosonmagyaróvár) lehajtónál.

Felhívják a figyelmet arra, hogy autópályán, gyorsforgalmi úton soha nem szabad tolatni vagy megfordulni. A forgalommal szemben felhajtó autón kívül, az egyik legváratlanabb dolog, amivel az autósok találkozhatnak az autópályákon, egy tolató jármű. “Nem véletlenül kérjük, hogy mindenki tartsa be a KRESZ szabályait. Tolatni, megfordulni autópályán, gyorsforgalmi úton tilos és életveszélyes! Ha pedig eltévesztettük a kihajtót, soha ne forduljunk vissza, ne tolassunk. Menjünk el a következő lehajtóig és onnan, a KRESZ szabályait betartva közelítsük meg a számunkra tökéletes lehajtót. Ne kockáztasd a saját életedet, másokét pedig pláne ne!” – nyomatékosítják a tudnivalókat a videóhoz csatolt Facebook-posztban.