Anya és lánya lopta a kerékpárokat Ausztriában

illusztráció / cyberpress.hu

Egy 52 éves magyar nő és 30 éves lánya került a vádlottak padjára Eisenstadt (Kismarton) tartományi bíróságán, a vád szerint több biciklit is elloptak a közelmúltban.

A tolvajok azt állították, hogy osztrák szőlőkben akartak dolgozni, de a fiatalabbik nő egyik ismerőse felbujtotta őket a bűncselekmények elkövetésére. Azt tanácsot kapták, hogy vegyenek erővágót, és a szerszámmal vágják le a kerékpárok zárjait.

A begyűjtött információk szerint 2023. január 12-én és február 14-én azért utaztak ki Burgenlandba, hogy kerékpárokat lopjanak. A bicikliket később eladták, az ebből szerzett bevételt felélték. A Mönchhofban (Barátudvar) és Golsban (Gálos) eltulajdonított kétkerekűek értéke egyenkén 200 – 600 euró volt, mind az öt sértett kérte az okozott károk megtérítését. A két vádlott ígéretet tett arra, hogy viselik a kártérítés költségét.

Az anya, aki állítólag kevesebb lopásban vett részt, nyolc hónap, lánya pedig tizenkét hónap felfüggesztett börtönbüntetést kapott.

A tárgyaláson fény derült arra is, hogy a párost másik bűncselekmény miatt leplezték le, amelyet a vád szerint 2023. augusztus 4-én követtek el Mürzzuschlagban. A hatóság állítása szerint a stájer település városüzemeltetési cégének hulladékgyűjtő telepéről loptak el régi akkumulátorokat, kábeleket és fémhulladékot. A nők ezt vitatták, és a mürzzuschlagi cég levelét mutatták be védekezésként, amelyben felhatalmazták őket a fémhulladékok legálisan átvételére. Ez az átadás azonban 2022 októberében kelt, jegyeztek meg a bíró.

Forrás: bvz.at