A soproni és szombathelyi IC-k Tatabányáig közlekednek, buszos pótlás lesz Budapestig

Fotó: cyberpress.hu

Jelentősen módosul a menetrend az 1-es vasúti fővonalon, így a Budapest-Tatabánya-Győr viszonylaton is közlekedő vonatok eltérő rendben közlekednek a felújítás kezdetétől, szeptember 18-a hétfőtől. Az utasok a három hónaposra tervezett vágányzár október 26-ig tartó első ütemében is már hosszabb eljutási időre, rövidebb útvonalon közlekedő vonatokra és pótlóbuszos átszállásra kell számítaniuk.

A Biatorbágy és Szárliget közötti 29 kilométeres vágányszakaszon az ütemterv alapján szeptember 18-tól október 26-ig az egyik (bal) vágányon zajlik az átépítés egyvágányú vonatforgalom mellett, ezért menetirányonként és óránként csak egy-egy személyszállító vonat haladhat át a karbantartással érintett szakaszon.

A reggeli időszakban Tatabánya felől egy G10-es és két személyvonat segíti a közvetlen eljutást a Déli, illetve a Keleti pályaudvar felé. A személyvonatok helyett eltérő megállási renddel gyorsjáratú, valamint több helyen is megálló pótlóbuszok közlekednek majd Tatabánya és Budaörs között.

A soproni és szombathelyi InterCity-k Tatabányáig közlekednek, onnan közvetlen pótlóbusszal utazhatnak utasaink Budapest Kelenföldig.

A szombathelyi és a soproni InterCity-k, továbbá a Dráva és Mura IC-k csak Tatabányáig járnak, onnan fordulnak vissza Győr felé. Tatabánya és Kelenföld között gyorsjáratú IC-pótlóbuszokkal biztosítjuk az eljutást. Az  IC-pótlóbuszok Tatabányán, az állomás előtt kialakított autóbuszmegállóból indulnak 10 perccel a vonat menetrendszerinti beérkezését követően, minden óra :07 perckor, körülbelül 50 perces menetidővel. A Dráva és Mura IC-k utasainak Szombathely állomáson másik szerelvényre kell átszállniuk.

A vasárnapi Győr–Tatabánya–Budapest-Keleti és Sopron–Tatabánya–Budapest-Déli közötti InterRégió vonatok nem közlekednek.

A Keleti pályaudvar és Sopron (Tűztorony, Ikva, Lövér, Scarbantia, Kékfrankos, Soproni Közgáz, Magnet Bank IC), illetve Szombathely (Savaria IC-k) között közlekedő, valamint a Mura és Dráva InterCity-k helyjegy váltása nélkül is igénybe vehetők a teljes útvonalukon szeptember 18-tól. Helyjegy váltásra a pótlóbuszokon sincs szükség. A pótlóbuszok kelenföldi (Etele tér) érkezési, indulási helye az éjszaki buszok megállója.

A MÁV-START felhívja a figyelmet arra, hogy a győri fővonalon utazók ne megszokásból utazzanak, hanem mindenképpen tájékozódjanak előre. A változásokról és az utazáshoz javasolt járatokról az utasaink itt, a www.mav.hu/egyesvonal weboldalon tudnak tájékozódni, amelyet folyamatosan frissítenek részletes információkkal, menetrendekkel, térképekkel.

Forrás: MÁV-START