A soproni Deák téren landoltak a Top Gun vadászpilótái

Fotó: cyberpress.hu

Igazán hangulatos nyáresti programnak ígérkezett a Telekom Film és a Paramount Network Magyarország közös rendezvénysorozatának soproni állomása, a Deák téri Volt Café-nál augusztus 15-én kedden. A közönségszavazás eredményeképp a tavaly bemutatott, hatalmas sikereket magáénak tudható Top Gun: Maverick akciófilmet vetítették le a füves domboldalon helyet foglaló érdeklődőknek.

Fotó: cyberpress.hu

A szabadtéri nyári mozi több városba is ellátogatott már, a filmek szerelmesei előzetesen minden alkalommal szavazással dönthetik el, melyik alkotást vetítsék le a szervezők. Sopronban az Addams Family, a Csupasz pisztoly és a Top Gun második része közül lehetett választani, elsöprő többség voksolt Tom Cruise és az amerikai haditengerészet kiválóságai mellett.

Fotó: cyberpress.hu

Bár a Top Gun: Maverick az eredeti mozira épül, sokkal profibb az 1986-os alkotásnál. Jó érzékkel idézi meg a nyolcvanas évek varázást és építi fel a kissé kiszámítható, ám az utolsó percekig érzelemmel teli és izgalmas történetet. Az Oszkár-díjas film főszereplő-producere ezzel az alkotással is magasra tette a lécet, a repülős jelenetek képi világ a valóság filmre vételének köszönhetően elragadó.

Fotó: cyberpress.hu

Az ingyenes moziélményre mintegy százan voltak kíváncsiak, így hamar benépesült a vendéglátóhely előtti lankás.