A Kiserdő utca, a Manőver út és a Szent Sebestyén utca fejlesztése Fertőrákoson

Fertőrákos / Fotó: cyberpress.hu archívum

Fertőrákos Községi Önkormányzat 76,75 millió Ft vissza nem térítendő, európai uniós támogatás segítségével tervezi fejleszteni belterületi utcáit. A projekt a Széchenyi Terv Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz program keretében valósul meg.

A Kiserdő utca, a Manőver út és a Szent Sebestyén utca fejlesztése Fertőrákoson” című projekt a „Belterületi utak fejlesztése” című, TOP Plusz-1.2.3-21 Felhívás részeként valósul meg. A projekt a Szent Sebestyén utca útburkolatának felújítását, illetve a Kiserdő utca és Manőver út szilárd útburkolattal való ellátását foglalja magában.

A műszaki szempontokat figyelembe véve a Szent Sebestyén utca útburkolata az 1960-as években készült, amely egyes helyeken olyannyira tönkrement, hogy teljes szerkezetcsere szükséges, míg az ugyancsak fejlesztéssel érintett Kiserdő utca és Manőver út jelenleg burkolattal nem rendelkező földút.

A fejlesztés eredményeképpen a szilárd burkolatú utak kiépítettsége nő a településen, illetve Szent Sebestyén utca esetében az útburkolat minősége javul, így a közszolgáltatást nyújtó létesítmények megközelíthetősége könnyebbé válik, továbbá más utcákkal való kapcsolat javul.

Az útfelújítási munkálatok várhatóan 2024. nyarán készülnek el.

A fejlesztés következtében korszerűsített közutak hossza mindösszesen 668 méter.

A projektről bővebb információt a https://fertorakos.hu/onkormanyzat/#projektek oldalon olvashatnak.