A drogok veszélyei: Soproni tanulók figyelmét hívták fel a szakemberek

fotó: SRK

A Soproni Rendőrkapitányság bűnmegelőzési előadói több mint ezer soproni tanulónak tartottak felvilágosító előadást a drogok veszélyeiről, hangsúlyozva a “Mondj NEMET!” fontosságát.

 

A kábítószer elleni küzdelem nemzetközi napja június 26-a, ennek kapcsán a rendőrség a nyári szünet előtt ifjúságvédelmi programokat szervez a drogprevenció témakörében.

 

Rafai Zoltán r. alezredes és Babella-Lukács Katalin r. őrnagy diákoknak tartottak felvilágosító előadást a Soproni Rendőrkapitányságon a drogok veszélyeiről. A szakemberek fontosnak tartják, hogy a fiatalok tisztában legyenek a droghasználat kockázataival, legyen az legális vagy illegális szer. A drogok használata nemcsak törvénybe ütközik, hanem súlyos egészségügyi veszélyeket is hordoz magában. A diákoknak tudniuk kell, hogy az alkohol, dohányzás, gyógyszerek és illegális drogok használata komoly következményekkel járhat az egészségre. Fontos, hogy megtanuljanak határozottan nemet mondani ezekre az anyagokra és helyzetekre. Az önbizalom és a tudatosság segít abban, hogy elutasítsák ezeket a veszélyeket és védjék meg saját jólétüket.

 

A szakemberek a következő tanácsokat adják a fiataloknak drogokkal kapcsolatban:

  • Ismerd fel a veszélyeket: Tájékozódj a drogokról, hogy felismerd a velük járó veszélyeket.
  • Tartsd távol magad: Kerüld a drogokat használó helyzeteket és társaságot.
  • Mondj határozott nemet: Legyél határozott és állj ellen a drogok használatára való nyomásnak.
  • Keresd a segítséget: Fordulj megbízható felnőttekhez, ha problémád vagy kétséged van.
  • Legyél példakép: Oszd meg a drogokkal kapcsolatos ismereteidet és segíts másoknak is tájékozott döntéseket hozni.
  • Építs egészséges életet: Fókuszálj az egészséges életmódra, sportra és pozitív tevékenységekre, hogy elkerüld a drogokat.

 

 

 

forrás: Soproni Rendőrkapitányság