50 ezer euró kár, 53 lopás – két elkövető a kismartoni börtönben

A Neusiedl Am See-i (nezsideri) rendőrség két feltételezett elkövetőt tartóztatott le, akik azzal gyanúsíthatók, hogy Burgenlandban, Alsó-Ausztriában és Bécsben követtek el bűncselekményeket. Több, mint félszázat, az ezzel okozott kár pedig ötvenezer eurót tesz ki, ami közel húsz millió forint.

Az orf.at felidézi, a nyomozás egy idén áprilisban ellopott robogóval indult Nezsiderben. A hatóságok munkája két magyar személyhez vezetett, a két 31 éves férfit 53 rendbeli lopás bűntettével gyanúsítják. A bűncselekményeket 2022 szeptembere és 2023 májusa között végezték, zárakat törek fel, kerékpárokat és elektromos rollereket, robogókat, autógumikat és sportszereket loptak. A gyanúsítottak hetente többször léptek be Magyarországról bérelt járművel Ausztria területére, majd az árukat többnyire magyar piacokon adták el.

A két férfi jelenleg az Eisenstadti-i (kismartoni) börtönben van. A rendőrség tájékoztatása szerint az egyik gyanúsított teljeskörű beismerő vallomást tett, másikuk megtagadta a vallomástételt.