Újabb két országgyűlési képviselőjelölt adta le az aláírásgyűjtő íveket Sopronban

A 2022.02.22-i állapotok szerint már legalább négy név lehet a szavazólapokon a GY-M-S megyei 04-es oevk-ban / Képernyőkép: valasztas.hu

Azt követően, hogy a választási kampány első napján 2022. február 12-én, az országgyűlési választásokat megelőző 50. napon a két legismertebb jelölt leadta az ajánlásokat, és február 17-én jogerősen is nyilvántartásba kerültek, most újabb két név hivatalos bejelentése is megtörtént a Nemzeti Választási Iroda felé a Győr-Moson-Sopron megyei 04. sz. oevk vonatkozásába. Míg a legnagyobb támogatottsággal és népszerűséggel bíró pártok már az első leendő alkalommal megbirkóztak az ötszáz támogató ajánlás begyűjtésével, a kisebbek továbbra is dolgoztak a minimális küszöb megugrásáért. A Mi Hazánk és a Megoldás Mozgalom Sopron és térésgének jelöltjei egyaránt 2022. február 21-én adták le az aláírásgyűjtő íveket.

Horváth Gábor a Mi Hazánk képviselőjelöltje, a párt weblapjának leírása szerint a legfontosabb számára a hagyományok tisztelete, magyar identitásunk megőrzése és a hagyományos családmodell támogatása a szélsőliberális deviánspropagandával szemben. Fontosnak tartja a közbiztonság és a rend helyreállítását, valamint a trianoni trauma kezelését.

Sala Zoltán a Megoldás Mozgalom képviselőjelöltje, róla a párt honlapja úgy ír, a világjárvány ébresztette rá a digitalizáció fontosságára. Hiszi, hogy a Megoldás Mozgalom ezt az új szemléletet és fejlődést hozhatja mindenki életébe. Célja, hogy munkája segítségével egy jóléti államot és korszerű jövőt hozzanak létre, és hogy a választókörzetben élők érdekeit hűen és kitartóan képviselje a Parlamentben.

Sopron és térségének jelenlegi megválasztott országgyűlési képviselője 2018 óta Barcza Attila, akit a kormánypártok jelölnek újbóli megmérettetésre. Ellenében indul dr. Brenner Koloman a jelenlegi parlament jobbikos képviselője, az ellenzéki összefogás jelöltje. Április 3-án az országgyűlési választás mellett népszavazásra is sor kerül, így a pártlisták és az egyéni országgyűlési képviselőjelöltek szavazólajai mellett egy további lapot is kapnak majd a választópolgárok. A Kormány által kezdeményezett népszavazási kérdések az alábbiak:

1. Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek köznevelési intézményben a szülő hozzájárulása nélkül szexuális irányultságokat bemutató foglalkozást tartsanak?
2. Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekek számára nemi átalakító kezeléseket népszerűsítsenek?
3. Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek fejlődésüket befolyásoló szexuális médiatartalmakat korlátozás nélkül mutassanak be?
4. Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek a nem megváltoztatását bemutató médiatartalmakat jelenítsenek meg?

 

*****