Videó: több, mint száz illegális bevándorlót engedett szabadon embercsempész Nickelsdorfnál

Forrás: meinbezirk.at

Rögtön azt követően, hogy átért Magyarországról Ausztriába az embercsempész banda, útnak eresztették az illegális migránsokat. Drámai felvételeket osztott meg a meinbezirk.at: olvasójuk készített videót arról, hogy 117 illegális bevándorló menekül a nickelsdorfi (Miklóshalma) vasútállomás felé a mezőn keresztül.

November 10-én dél körül a szolgálatot teljesítő osztrák katonák néhány bevándorlóra lettek figyelmesek a távolban, azonban hirtelen több tucatnyian lettek. Raimund Wrana ezredes, a burgenlandi hadsereg vezérkari főnöke és az tartományi parancsnokhelyettes úgy nyilatkozott a portálnak, mindegyiküket elfogták. Összesen 116 férfit és 1 nőt adtak át a rendőröknek. Személyazonosságát és tartózkodásának jogszerűségét egyik elfogott sem tudta igazolni. A migránsok megkérdezésüket követően magukat marokkóinak (112 fő), tunéziainak (2 fő) és algériainak (1 fő) vallották és menedékjogi kérelemmel kívántak élni.

 

A felvételen az látható, hogy nem sokkal a osztrák-magyar határátlépést követően, már Ausztria területén megáll a két jármű. Ezt követően az embercsempész útnak ereszti utasait, akik a szalagkorláton átmászva a szántóföldön keresztül menekülnek a vasútvonal irányába. A teherautóban és a furgonban a sofőrökön kívül 117 főnek kellett nyomorognia. Az embercsempészek francia matricákkal ellátott járművekbe visszaülve gyors menekülésbe kezdtek.

Eine Frau und 116 Männer: Dramatisches Video vom Migranten-Ansturm auf Nickelsdorf

Dramatik in Bildern. Vom Migranten-Sturm auf Nickelsdorf. Das EXKLUSIV-Video zeigt die 117 Illegalen auf ungarischer Seite. Beim Aussteigen aus zwei Transportern. Dem Überklettern eines Zaunes. Sowie dem „Horden-Lauf” Richtung Burgenland. Um auf den Gleisen in Nickelsdorf einzumarschieren. Wo sie von einem Beobachtungsposten des österreichischen Bundesheeres entdeckt und aufgegriffen worden sind.