Táblákat helyezett el a Párbeszéd a bezárt soproni intézményekre

Forrás: Jakál Adrienn Facebook-oldala

Táblákkal hackelték meg azokat a soproni intézményeket, melyek a téli fűtési időszakra bezárása kerültek a takarékossági intézkedések nyomán – derül ki Jakál Adrienn, helyi önkormányzati képviselő és párbeszédes politikusa közösségi oldalára feltöltött videójából, aki
a Soproni Petőfi Színház elől jelentkezett be az intézménybezárásokkal apropóján. Az akció során az alábbi feliratú papírok kerültek kihelyezésre:

“Ez az intézmény az Orbán-kormány miatt bezárt!”

Állításukat alátámasztva a videóban megfogalmazza, a propagandát szajkózó fideszes városvezetés nem csinál mást, mint másra mutogat. Hozzáteszi: pontosan tudjuk, hogy nem szankciók és az Európát sújtó nehéz helyzet az oka annak, hogy ma Magyarországon intézményeket kell bezárni! A jelenlegi helyzet csak és kizárólag Orbán Viktor felelőtlen kormányzásának eredménye – jegyzi meg az ellenzéki önkormányzati képviselő, kiemelve: ha megnézzük a körülöttünk lévő országokat, akkor szinte sehol sem kényszerülnek arra, hogy iskolákat, könyvtárakat, vagy intézményeket zárnak be.

Videós bejelentkezésében többek közt a rezsicsökkentéssel és az árstopokkal kapcsolatban is kifogást emel, majd az önkormányzatiságra tér rá. Elmondja, az Orbán-kormány 2019 folyamatosan az önkormányzatok ellehetetlenítésén és kivéreztetésén van, politikai alapon bünteti azokat. Elhangzik, az önkormányzatok kivétele a rezsicsökkentésből eredményezte, hogy a települések nem tudják kigazdálkodni az elszálló energiaköltségeket. Jakál Adrienn hangsúlyozza, veszélybe kerültek az alapvető közszolgáltatások, mint a tömegközlekedés és a közvilágítás.

Úgy értékel, az évek óta tartó elégtelen kormányzásnak az eredménye az, hogy ma Sopronban intézményeket kell bezárni, melyeket feliratos papírokkal látnak el.