Szombattól újra teljes szélességben lehet közlekedni a soproni határ felé!

Belépőforgalom a 84-es főút 2x2 sávos szakaszán a soproni határátkelőnél, 2022. december 17-én / Fotó: cyberpress.hu

Jó hír érkezett az esztendő végére, hiszen a elkészült az útburkolat felújítása a soproni határhoz felé vezető út azon szakaszán, ami már jó ideje sávlezárást okozott és ami sok esetben jelentős torlódást is okozott. A most felújított szakasz  2022. december 17-től ( szombattól ) lesz ismét teljes szélességében használható! Mutatjuk is a sajtóközleményt: 

 

TÁJÉKOZTATÁS AZ M85 ÉPÍTÉSÉHEZ KAPCSOLÓDÓAN A 84. SZÁMÚ FŐÚT HATÁRHOZ VEZETŐ KÉTSZER KÉTSÁVOS SZAKASZÁN

A NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában épülő M85 gyorsforgalmi út Fertőrákos csomópont – Sopron országhatár közötti szakaszának kivitelezője, az SDD Konzorcium tájékoztatja Önöket, hogy a 84. sz. főút országhatár előtti 2×2 sávos részén, a 127+093 km sz. – 128+315 km sz. közötti szakaszon az útburkolat felújítása november végével bezárólag megtörtént. A konzorcium 2022. december 16-án az ideiglenes forgalomterelő táblák visszaszedését megkezdi, így a felújított szakasz 2022. december 17-től újra, teljes keresztmetszetében használható lesz.

Egyúttal felhívja az utazóközönség figyelmét arra is, hogy a teljes beruházás befejezési határideje 2024. július 1-je. A 84. sz. főút ezen felújított szakasza is eddig az időpontig munkaterületnek minősül, ezért lokális forgalomkorlátozásokra a későbbiekben is számítani lehet!

2022. november végére befejeződött az útfelújítás a 84. sz. főút Sopron – országhatár közötti négysávos szakaszon / Fotó: cyberpress.hu