Soproni kezdeményezések is segítik az orosz-ukrán háború menekültjeit

A február 24-én megindult orosz hadjárat nyomására Ukrajnában a lakosság egy része menekülni kényszerült, míg mások a föld alatt óvóhelyeken átvészelve vagy civilként fegyvert emelve próbálják felvenni a harcot. Az orosz-ukrán háború következtében emberek millióinak élete került közvetlen veszélybe, számos ukrán és határon túli magyar érkezett a kárpátaljai határátlépési pontokhoz is, őket hatalmas összefogás fogadja. Különböző egyházak és szervezetek, civil karitatív kezdeményezések valamint Magyarország Kormánya is élére állt az adománygyűjtésnek, a bajba jutottak megsegítéségre soproni gyűjtőhelyszínen is van lehetőség.

Az Ukrajnában zajló háborúban érintettek, a bajbajutottak részére többnyire tartós élelmiszerek, ruhaneműk, takarók, matracok, tisztálkodó szerek felajánlását fogadják el a kezdeményezők, de pénzadományokkal is lehet segíteni. A cél egy és azonos, humanitárius segítség a szomszédos ország menekültjeinek.

Minden segítség számít.

Felhívások és gyűjtőpontok:

 

  • Híd Kárpátaljáért: a 1357-es adománygyűjtő vonalon 500 forintos támogatással segíti a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanács a bajbajutottakat.

 

A rendőrség tájékoztatása szerint a háború viszontagságai elől Magyarországra menekülők minden segítséget megkapnak, az arra igényt tartók elhelyezése biztosított. A menekülők ellátásához szükséges készletek rendelkezésre állnak, az elmúlt napokban összesen közel 78 ezren léptek át Ukrajna felől Magyarországra. Az összesen határátlépési pont éjjel-nappal nyitva áll az érkezők előtt.

 

 

A lista nem teljes, annak tartalma frissülhet!