Osztrák erdőtűz óriási füstje borítja be a térséget

Forrás: heute.at olvasói fotó

Hatalmas füstoszlop gomolyog, melynek eredete a bécsújhelyi járásban található Neufelder See környéke. Július 13-án szerda 13:30-kör érkezett riasztás az Alsó-Ausztria és Burgenland határán fekvő fürdőzőhelyhez. Az erdő- és mezőtűz miatt fokozott készültséget, a legmagasabb riasztási szintet rendelték el – írj a heute.at portál. A tűz feltehetőleg a Felixdorf melletti osztrák katonai területen keletkezhetett. A tűzoltók jelenleg is nagy erőkkel dolgoznak a lángok megfékezésén, az oltást légijárművek is segítik.

A tűz terjedésében az időjárás is közrejátszik, hiszen az 55 km/ó-s széllökések megnehezítik a tűzoltók munkáját. A tűzoltóság mellett a fegyveres erők is részt vesznek a katasztrófa elhárításában, a rendőrségi helikopterek fél köbméter vizet képesek szállítani. Az oltásban közel 200 fő vesz részt, a helyszínre vezényelték a schwechati repülőtéri tűzoltóság két egységét is. A sajtóbeszámolók kritikával illetik a szövetségi haderőt: bár Ausztria érintett járásaiban tűzvédelmi előírásokat adtak ki a hatóságok a rendkívüli szárazságra való tekintettel, az osztrák hadsereg gyakorlatai során sokszor keletkezik tűz.

Riesen-Rauchsäule – Feuerwehr bei Badesee im Großeinsatz

Am Mittwochnachmittag gegen 13.30 Uhr stiegen riesige Rauchsäulen über den Neufelder See. Gleich mehrere “Heute”-Leserreporter sahen beim Badeort an der Grenze zwischen Niederösterreich und Burgenland die dichten Wolken aufsteigen. Nahe des beliebten Badesees, genauer gesagt in Großmittel, entfachte sich ein Waldbrand. Die Feuerwehr der Stadt Ebenfurth rückte zu einem Großeinsatz aus.

 

47.8798299,16.31714

Find local businesses, view maps and get driving directions in Google Maps.