Nyaralni indulók! Új traffipaxot telepítettek a 84-esen!

Traffibox a 84-es főúton Sárvár térségében / Fotó: cyberpress.hu

Új traffiboxot létesítettek a 84. számú Sopron – Balatonederics főúton Sárvár térségében, az ostffyasszonyfai elágazásnál. Az oszlopon álló szürke készülékház ismerős lehet a Sopron környéki közlekedőknek, hiszen az országban elsőként Hegykőn telepítettek ilyen készüléket.

Az elmúlt időszakban többek között Győrben és Tapolca térségében is kihelyeztek ilyen sebességmérési pontot, s már Sárvár mellett is mérhetők a gyorshajtók. A kompakt eszközökben egy közös, nem mindig mérik az elhaladók sebességét. A 84-es főút sárvári elkerülő szakaszán már üzemel egy VÉDA kapu, az új eszköz egy másik kereszteződésben kapott helyet néhány kilométerrel távolabb. A 61-es kilométerszelvénynél lévő elágazásnál 70 km/órás sebességkorlátozás van érvényben, jogosan, hisz fokozottan balesetveszélyes csomópontról van szó.

A traffibox működési jellege az Ausztriában elterjedt telepített sebességmérőkkel azonos, a dobozban nincs mindig mérőeszköz, amely felvételt készítene.

Ezzel együtt megjelenése ösztönzi a közlekedőket a szabályok betartására, így ha éppen üres is a traffibox, az autósok nagy valószínűséggel akkor is lassítani fognak. Bár a fix telepítésű traffibox nem olyan robosztus kialakítását tekintve mint egy Véda, ugyanolyan elv alapján működik. A rendőrség kezeli, így akit gyorshajtás miatt lefotóznak, az garantáltan számíthat a büntetést tartalmazó ajánlott postai küldeményre.

Traffibox a 84-es főúton Sárvár térségében / Fotó: cyberpress.hu