Női kosárlabda Euroliga – Vereséget szenvedett török ellenfelétől a Sopron Basket

Sopron Basket - Fenerbahce Safiport / 2022 Euroliga Women / Novomatic Arena Sopron / alapszakasz 2022.01.29. / fotó forrása: fiba.basketball/euroleaguewomen/21-22

A Sopron Basket hazai pályán 23 ponttal kikapott a török Fenerbahcétól szombaton a női kosárlabda Euroliga csoportkörének 11. fordulójából elhalasztott, és szombat pótolt mérkőzésen. Az elmúlt három idényben rendre négyes döntőbe jutott Sopron eredetileg január 13-án fogadta volna a Fenert, de a csapatot sújtó koronavírus-fertőzések miatt a találkozót elhalasztották, ez került most pótlásra.

Gabby Williams (balra) / Kép forrása: fiba.basketball/euroleaguewomen

 

Eredmény, csoportkör, a 11. fordulóból elhalasztott mérkőzés, B csoport:
Sopron Basket-Fenerbahce (török) 59-82 (11-30, 19-13, 17-23, 12-16)
—————————————————————–
a magyar csapat legjobb dobói: January 14 pont, Határ 10, Brooks 10

Gáspár Dávid vezetőedző együttese szerdán igazi erődemonstrációt tartott a másik isztambuli gárda, a Galatasaray ellen a Novomatic Arénában, 73-44-re kiütve ellenfelét, és 8/4-re javított győzelmi mutatójával csoportjának élén állt. A Sopron és a Fenerbahce októberi meccsét 73-47-re nyerte a török bajnok. A soproni “visszavágón” már csak azért is akadt volna elszámolni valója a magyar bajnoknak a Fenerrel, mert az Euroliga tavalyi négyes döntőjének a bronzmeccsén 64-58-ra kikapott Isztambulban a házigazdáktól.

A szombati mérkőzés magyar szempontból rosszul indult, a soproniak pontatlanul dobtak, a törökök viszont nagyon magabiztosan játszottak, aminek az lett az eredménye, hogy 19 ponttal elhúztak. A második negyedre valamelyest javult a hazai együttes, 30-40-re felzárkózott, de a felénél így is 13-mal vezetett a Fenerbahce, amely a 30-43-ról indult harmadik negyedben megint eredményesebb volt. Olyannyira, hogy csakhamar visszaállt a korábbi különbség, sőt a törökök 21 ponttal (45-66) is vezettek. A Sopronnak nem volt reális esélye arra, hogy felzárkózzon, a vendégek az elején megszerzett előnyüket egy rövidebb szakaszt leszámítva stabilan őrizték, sőt az utolsó negyedben még növelték is.

A Sopron legközelebb szerdán lép pályára a sorozatban, akkor a 14. fordulóban a francia Basket Landes vendége lesz 19.30-tól.

 

A kontinentális elitsorozat főtábláján két csoportban zajlanak a küzdelmek. Az első négy helyezett a negyeddöntőben folytatja, az 5-6. helyezettek pedig az Európa Kupa negyeddöntőjébe kerülnek.

 

 

via MTI