Munkálatok miatt félpályás és teljes útlezárás lesz az Öntöde és Terv utcáknál

Fertőrákos csomópont - Sopron oh. közötti szakasz a meglévő 84 sz. főúti Határátkelőhelyhez történő ideiglenes visszakötéssel, valamint a 8647. jelű SopronÉny-i elkerülő út kivitelezése és a kiviteli tervek készítése / NIF / SDD Konzorcium

Javában zajlik Sopron közlekedésfejlesztési óriásprojektje, de az M85 autóút mellett északnyugati elkerülő út is épül az Ágfalvi út és a 84-es főút között. Ennek kapcsán változtatás nélkül közöljük a SDD Konzorcium közérdekű felhívását a beruházáshoz kapcsolódó rövid idejű forgalmi akadályozásról:

“A NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában épülő M85 gyorsforgalmi út Fertőrákos csomópont és Sopron országhatár közötti szakaszának kivitelezője, az SDD Konzorcium tájékoztatja Önöket, hogy a Sopron, Öntöde utcai gázkiváltás miatt 2022 április 22-29. között Sopron, Terv u. és az Öntöde u. között félpályás korlátozás lesz érvényben, jelzőlámpás, illetve kézi forgalomirányítás mellett. Kérjük Önöket fokozottan figyeljenek a vasúti átjárónál és az útmenti közúti táblákat tartsák figyelemmel. 2022. április 24. vasárnap, 7 órától 17 óráig teljes útlezárás lesz érvényben erre a szakaszra. Gyalogos átjárás a kizárás teljes időtartalma alatt biztosított. Minden forgalmi állapot kitáblázásra kerül.

A biztonságos közlekedés érdekében kérjük fokozott figyelemmel közlekedjenek, szigorúan tartsák be a korlátozó jelzéseket és óvják az úton dolgozókat! A NIF Zrt. és az SDD Konzorcium igyekszik mindent megtenni annak érdekében, hogy a közlekedés folytonosságát fenntartsa a terelés ideje alatt is.

Köszönjük a türelmet!”

Az északnyugati elkerülő út nyomvonalának részleteiről ide kattintva olvashatja el korábbi írásunkat. Helyszíni fotókkal tavaly áprilisban számoltunk be a fejleményekről.

Az új 8647-es északnyugati elkerülő út a 84-es főút és az M85-ös gyorsforgalmi Sopron-Nyugat csomópontját köti össze az Ágfalvi úttal. Grafika: cyberpress.hu