Megtisztították környezetüket a sopronkövesdi polgárőrök

Fotó: Sopronkövesdi Polgárőr Egyesület

A Sopronkövesdi Polgárőr Egyesület életében nagyon fontos szerepet játszik a környezettudatosság, ezért minden évben szemétszedési akcióval járulnak hozzá a természet megóvásához. Önkéntes munkájukkal nem csak a község és a helyi lakosok biztonságáért szolgálnak, de a falut körbe ölelő erdei utak, fás nyiladékok, erdőrészletek megtisztítását is magukénak érzik

A közeli erdőkben és az utak mellett az elmúlt időszakban megszaporodtak az elszórt hulladékok, az elhagyott dolgok. Portálunknak Maráz Zoltán számolt be a rendezvény sikeréről. Megtudtuk, a településen folyamatosan áthaladó migránsok nagyon sok személyes tárgyat, ruhát, nadrágot, cipőt hagynak el. A sopronkövesdi polgárőrök május 16-án szemétszedést tartottak, mely keretében összegyűjtötték az illegálisan elszórt szemetet. Az akció eredményes volt, s a résztvevők azt remélik, a megtisztított területek még sokáig tiszták maradnak.

A 18 fős tagságot számláló egyesület saját keretein belül szervezte meg a hulladékgyűjtést, melyre legközelebb szeptemberben kerül sor.

Fotó: Sopronkövesdi Polgárőr Egyesület
Fotó: Sopronkövesdi Polgárőr Egyesület