Kisiklott és felborult egy gyseves szerelvény Ausztriában

Forrás: Monatsrevue/Thomas Lenger

A mödlingi járásban található Münchendorf település közelében történt vasúti tragédia hétfőn kora este, ahol egy kisiklott Ventus motorvonat szerelvényéről szólnak az osztrák híradások.

A GYSEV (Raaberbahn) zöld-sárga motorvonatjának több egysége a baleset következtében felborult.

Andreas Zenker, az alsó-ausztriai Vöröskereszt munkatársa arról tájékoztatott, hogy a szerencsétlenség egy ember halálát követelte, ketten súlyosan, tizenegyen könnyebben sérültek. Az ÖBB tájékoztatása szerint a baleset nem sokkal 18 óra után történt a pottendorfi vasútvonalon. A baleset helyszínére nagy létszámú mentőegységet vezényeltek, a mentési szervek mellett négy sürgősségi helikoptert is a helyszínre riasztottak.

A baleset okáról még nem közölt információt az oe24.at beszámolója.

A heute.at arról ír, hogy a súlyos balesetet szenvedett szerelvényen 80 utas utazott Sopronkeresztúr (Deutschkreutz) felől Sopronon át Bécs és Pozsony irányába. A két egymásba kapcsolt motorvonat a siklást követően mintegy 100-150 métert haladt a töltésen. A baleset következtében a felsővezeték leszakad. A tűzoltóknak a motorvonat vezetőjét hidraulikus berendezéssel kellett kiszabadítani. A súlyosan sérült mozdonyvezetőt helikopterrel szállították a meidlingi kórházba, egy súlyos sérült utast St. Pöltenbe vittek. Az elhunyt személy a vonat alá szorult.

Forrás: BFK Mödling/Lukas Derkits

A GYSEV Zrt. Facebook oldalán közlekedési korlátozásokról ír a Deutschkreutz – Sopron – Ebenfurth – Wien Hbf vasútvonalat érintően. A közlemény szerint az ÖBB szolgáltatási területén történt baleset miatt a megjelölt vasútvonalon Wampersdorf és Achau állomások között vonatpótló autóbuszok közlekednek. A vonatpótlás miatt várhatóan 40 perccel hosszabb menetidőre kell számítani az utasoknak. A társaság az okozott kellemetlenségek miatt az utasok megértését kéri.