Kampánykérdés lett a siegendorfi bevásárlóközpont bővítése

Önkormányzati választásokat tartanak Burgenlandban 2022. október 2-án, a polgármesteri és képviselői székekért folytatott harc lassan kezd izgalmassá válni az határmenti Siegendorf (Cinfalva) lakosai között is. A kampány egyik intenzív elme a körforgalom melletti Intro bevásárlóközpontot bővítésének ügye, amely megosztja a politikai pártokat.

Az osztrák sajtóbeszámoló szerint a bevásárlóközpont további fejlesztését új üzletek, benzinkút és szálloda építésével képzelik el, a parkolóhelyek bővítésével egyetemben. Az önkormányzat a bővítéshez szükséges ingatlanok átminősítéséről már hozott támogató határozatot, négy néppárti képviselő szavazata nélkül.

A párt később minden helyi lakos postaládájába is eljuttatta álláspontját, a levélben a mezőgazdasági területek és a zöldfelületek megvédéséről és a feleslegesen sok üzemanyagtöltő állomásról írnak. A bvz.at Florian Schobert, a néppárt helyi elnökét is. Elmondta, jóideje ismert, hogy új ipari területeket jelölt ki a település, ezt közösségük már akkor is ellenezte.

Rita Stenger szociáldemokrata polgármestert meglepte a heves ellenállás. Kifejtette, mintegy három éve előkészítették a helyi fejlesztési koncepciót, ebben a munkában a néppártiak is részt vettek. Minden kereskedelmi létesítmény pontosan oda kerül, ahol az ipari területet meg lett határozva Azokat az évtizedekkel korábban kialakult ipari területeket is hasznosítani lehet majd, ahol korábban is ilyen tevékenységet folytattak. Meglátása szerinte ez csak kampány ügy, amit a zöldek és a függedtelenek is felerősítenek majd.

Remélhetőleg az egykori cukorgyár területének hasznosítására is sor kerül … / Fotó: cyberperss.hu archívum

Forrás: burgenland.orf.at