Férőhelybővítés a Fertőrákosi Óvodában

Fertőrákos / Fotó: cyberpress.hu archívum

Fertőrákos Községi Önkormányzat 58,80 millió Ft vissza nem térítendő, európai uniós támogatás segítségével tervezi bővíteni az óvodai férőhelyek számát a Fertőrákosi Óvodában. A projekt a Széchenyi Terv Plusz program keretében valósul meg.

Fertőrákos Községi Önkormányzat „Gyermeknevelést támogató humán infrastruktúra fejlesztése” című TOP Plusz-3.3.1-21 Felhívás részeként megvalósuló projektjében a már meglévő óvoda egy új 25 fős épületszárnnyal való bővítése valósul meg, amellyel elősegíthető a kisgyermekes szülők munkaerőpiacra való visszatérése Fertőrákoson.

Az új, 25 fő befogadására alkalmas csoportszoba létesítésén kívül a férőhelybővítéssel érintett óvodarész működéséhez szükséges eszközök beszerzése is tervezett. A fejlesztés helyszíne: 9421 Fertőrákos, Fő utca 156.

A Fertőrákoson jelenleg működő óvoda jelenleg 3 csoporttal és 75 fős kapacitással rendelkezik, ugyanakkor az évről-évre növekvő lakosságszámmal együtt az óvodás korú gyermekek száma is megnőtt az utóbbi időszakban, így jelentős igény mutatkozott az intézmény bővítésére. A tervezett fejlesztés várhatóan 2023. nyarán készül el.

A fejlesztés eredményeként egy 100 főt befogadó kapacitású óvoda jön létre, mely hiánypótló szerepet fog betölteni a település életében.
A projektről bővebb információt a https://fertorakos.hu/onkormanyzat/#projektek oldalon olvashatnak.