Éj leple alatt letépett rendszámok, megrongált autók a soproni Jereván lakótepelen

Megrongált rendszámtáblák 2022. márciusában a soproni Jereván lakótelepen / Fotó: Tudósító

Egyre többször ébrednek különös rongálásra a Jereván lakótelep közösségének gépjárműtulajdonosai. Nem elég, hogy a munkából hazaérők este már nehezen találnak szabad parkolóhelyet, ismeretlen elkövetők nem csak bosszúságot, kárt is okoznak az itt tárolt autókban. Tudósítónk beszámolója szerint módszeresen járják végig a parkolókat a garázdák, a felderítést és a visszaszorítást közterületi kamera tudná segíteni.

Bár épültek új parkolóhelyek, a Jereván lakótelep közterei sok más soproni városrészhez hasonlóan autókkal zsúfolt képet fest az esti óráktól. Mindennapos, hogy esetlegesen nem mindenkinek jut parkoló, de mégsem volna az a civilizált reakció erre, ami sok autótulajdonost érhetett hidegzuhanyként első észleléskor.

Tudósítónk látott már kulccsal körbe karcolt fényezést, de egészen gyakoriak a kiszálláskor egymásra rányitott ajtók is. Mindezek persze bőven kellemetlenek a mindennapokban, de még ennél is elképesztőbb rongálás történt egy reggelre virradóra. Letépett rendszámkeretek és leszabdalt rendszámtáblák látványa fogadta sokakat. A beszámolóhoz felvételt is mellékelt olvasónk, egymás mellett parkoló autókról sorra hiányoznak a rendszámtáblák.

Sok autóról hiányzott a rendszámtábla, nem egyet az autótól több tíz méterre találtak meg, melyet a helyszínre érkező rendőrök helyeztek a szélvédő és az ablaktörlőlapát alá. A rendszámokat erőből tépték le, így akinek csavarozva volt, ott tőből vagy csak félig sikerült kitépni a helyéről. A károsultak közül értesülésünk szerint többen is feljelentést tettek, fejleményekről egyelőre nincs információnk.

Sopron város területén hozzávetőlegesen 60 térfigyelő kamera üzemel a frekventált csomópontokban, bevezető utakon és intézmények közelében. Közrendvédelmi szempontból kétségtelen, hogy jobban ellenőrizhető, felderíthető egy-egy ilyen garázda bűncselekmény, így a jereváni közterek becsatornázása is aktuális volna. Azt is megtudtuk, állítólag már tervben van a térfigyelő kamerák kihelyezése.