Csütörtökön még 30 fok lesz, estére zivatarral érkezik a hidegfront

Május közepén lényegében berobbant a nyár, hiszen az a napokban akár 30 fokra is felkúszhatnak a hőmérők. A nyárias hőség azonban csütörtök napközben tetőzik, estére már heves viharokkal érkezhet a változás. Hidegfront hatására csütörtök késő délutántól, pénteken az északnyugati országrészben záporok és zivatarok várhatók.

Sopron környékén egy-egy heves zivatar sem kizárt. Szupercellák alakulhat ki nagyméretű jéggel, felhőszakadással és viharos széllel.

A front nem áll meg a nyugati végeken, pénteken szórványosan előfordulhat csapadékos időjárás a keleti országrészeken is. Várhatóan 2-4 centis jéggel, 20-30 milliméter esővel és viharos széllel párosul a front hozta csapadékos, változékony időjárás. A hőmérséklet bár mérséklődik, még így is jócskán 20 fok feletti meleg valószínű.

Csütörtökön a délutáni órákban sokasodnak a gomolyfelhők, és szórványos zivatar várható, a hőmérséklet csúcsértéke 29-30 fok körül mozoghat. Péntekre 24 fokig melegedhet fel a levegő, szombaton még foltokban felhős marad az ég. Vasárnapra már újra napos időt jósolnak az időjárásjelentések, akár 26 fokot is mérhetünk majd a nappali órákban.

via metkep.hu
Niytókép illusztráció!