CAOLA SC SOPRON: Jó meccsen, szerencsés vendég győzelem

Fotó: SC SOPRON / Tóth Péter

Igazán fordulatos mérkőzést láthatott az a közel 800 néző, akik pénteken kilátogattak a Soproni Városi Stadionba, ahol a szinte teljesen új kerettel felálló CAOLA SC SOPRON fogadta a KORONCÓ KSSZE alakulatát. A megyei I. osztályú bajnokság 2. fordulójában első ízben mutatkozott be hazai pályán a nyáron átalakult soproni csapat, akik az első fordulóban idegenben, mégpedig Vitnyéden értek el döntetlen eredményt. A vendégcsapatnak ez volt az első bajnoki fellépése a 2022/23-as szezonban, hiszen az első fordulóban szabadnaposként kezdték a pontvadászatot.

 

A mérkőzés első félidejében igazán szervezett és tetszetős futballt játszott a soproni csapat, de a rutinos játékosokkal felálló Koroncó is megmutatta az erejét. A vendég csapat többször is veszélyes támadást vezetett, míg a hazaiak kontrái, illetve sok passzos támadásvezetései állandó koncentrációt és szép mentéseket igényeltek a koroncói játékosoktól. Az egyébként izgalmas félidőben aztán a soproniak kitartása hozott eredményt, hiszen a 41. percben megszerezték a vezetést, amikor Illés Bence balról jó ütemben adott középre egy labdát az érkező Magas Bálintnak, aki 10 méterről a kapuba lőtt.

A második félidőben aztán mintha mind a két csapatot kicserélték volna. A Koroncó sokkal nagyobb lendülettel és elszántsággal vágott neki a második felvonásnak, ami által a soproni csapatot nyomás alatt tartotta. A vendégek rohamainak aztán meg is lett az eredménye, hiszen Molnár Milán a 65. perceben egyenlített. A soproni csapat mindezek ellenére próbált kijönni a nyomás alól, de sok hibával játszott és így nem igazán jelentett veszélyt a vendégek kapujára. Az újabb gólra aztán a 90. percig kellett várni, amikor egy nagy védelmi, illetve kapushibát kihasználva a csereként pályára lépő Benecz 30 méterről az üres kapuba rúgta a labdát és ezzel kialakította a végeredményt, ami azt jelentette, hogy a Koroncó megnyerte a találkozót.

 

CAOLA SC SOPRON – KORONCÓ KSSZE 1-2 (1-0)

Duna Takarék megyei I. osztály / 2. forduló

Soproni Városi Stadion

2022.08.19 / 19:00

Játékvezetők: Herm László / Horváth Richárd – Fehér Viktor

 

CAOLA SC SOPRON: Kovács D. – Balogh F., Bokor, Fendrik, Auer, Kovács O., Kovács A., Illés, Magas B. (Magas M.), Bokán, Antal.

Vezetőedző: Bücs Zsolt.

 

KORONCÓ KSSZE: Kiss – Domján, Bieder, Varga G., Lampert (Bodó), Molnár T. (Horváth R.), Molnár M., Böröczky (Benecz), Szabó Zs. (Nagy B.), Vencel (Horváth D.), Vörös Torma.

Edző: Jakl Antal.

Gólszerzők.: Magas B. (41’) illetve Molnár M. (65’), Benecz (90’)

 

*****

A SOPRONI CSAPAT KÖVETKEZŐ MÉRKŐZÉSEI: 

 

Keglovich László Megyei Kupa / 2. forduló

KISFALUD SK – CAOLA SC SOPRON 

Kisfalud, 2022. augusztus 24 ( SZERDA) 17:30 óra

*****

Duna Takarék megyei I. osztály / 3. forduló

SZA-BI QUALIT MÉNFŐCSANAK – CAOLA SC SOPRON

Ménfőcsanak, 2022, szeptember 3 (SZOMBAT) 17:00 óra