Bizonytalan a Hotel Lővér jövője az elszállt energiaárak miatt

Soproni panoráma a Tűztoronnyal / Fotó: cyberpress.hu

Nagy nehézségek előtt állnak a vállalkozások, a járvány hatására megtorpant gazdaság után újabb küzdelemmel kell szembe nézni: fokozódik az infláció, a világpiaci helyzet az energiaárak drasztikus emelkedését és beszerzési gondjait hozta el. Bár egyes szektorokban továbbra is képesek növekedni, a vendéglátást és a turizmust már utolérték a súlyosbodó problémák Sopron térségében is.

Az elmúlt hónapokban több soproni vendéglátóipari létesítmény zárta be kapuit,  és egy nagy múltú helyi szálloda is baljós jövőkép elé néz. (Miközben a Fagus most nyitott újra)

A Hotel Lővér vonzerejét a természetközeli pihenés és kikapcsolódás adja, a wellness szolgáltatás mellett az aktív kikapcsolódásra vágyó vendégeket is megcélozzák. A közösségi médiában napvilágra került körlevél alapján azonban veszélyben lehet a szálloda jövője.

Az email vélhetően a vendégkörnek került kiküldése, azzal a felütéssel, hogy a tulajdonosokat merőben szokatlan levél megírására kényszerít az élet. A pandémia ideje alatti zárvatartások után újabb nehézség elé állította a hotelt.

Azt írják: “megérkezett ez a magyarázhatatlan ár- és energiakáosz, ami bennünket is térdre kényszerít, talán végleg! Az irreális anyagi terheink vállalása, illetve tovább hárítása vendégeinkre teljességgel lehetetlenné vált. Véglegesen még nem dőlt el semmi, de ha – talán utoljára – eljönnének hozzánk valamikor október végéig, nagy segítség és nagy öröm lenne számunkra! 2022. november 1-jétől egyelőre nem fogadunk újabb megrendeléseket.”

Forrás: Facebook

Az ügyvezetők által aláírt levélben kiemelik, a fejleményekről időben értesítik az ügyfeleket. A hotelt üzemeltető kft a nyilvános céginformációk alapján 50 és 99 fő között foglalkoztat munkavállalókat, 2021-ben 791 millió forintos nettó árbevétel mellett 10 és 20 millió forint közti adózott eredményt ért el.

Sopron amellett, hogy kiemelt turisztikai térség, rendkívül népszerű idegenforgalmi desztináció is, ennek fényében különösen lesújtó az iparágot térdre kényszerítő helyzet.