Ausztria: Áprilistól korlátozzák az ingyenes Covid-tesztelési lehetőségek számát

illusztráció / cyberpress.hu

A szövetségi kormány kedd délelőtti bejelentése szerint, március végével véget vetnek a korlátlan és ingyenes koronavírusra vonatkozó tesztelési lehetőségeknek. Áprilistól havonta már csak öt PCR- és öt antigén teszt lesz ingyenes az E-Carddal rendelkezőknek. – írja az orf.at magyar nyelvű oldala

Johannes Rauch (Zöldek) egészségügyi miniszter kedden sajtótájékoztató keretében ismertette:

Mindenki, aki tesztelni szeretne, továbbra is megteheti. Ausztriában továbbra is elegendő ingyen teszt áll majd a lakosság rendelkezésére. Az ápolási- és az egészségügyi dolgozóknak pedig biztosítani kell a lehetőséget a gyakoribb tesztelésre.

Az is új információ lehet, hogy lazítanak a karantén-szabályokon is. A jövőben már nem kell tíz napig karanténba vonulniuk a nem beoltott, vagy nem gyógyult kontaktszemélyeknek. Rájuk a jövőben közlekedési korlátozások vonatkoznak majd. Ezek a személyek továbbra is mehetnek vásárolni, vagy dolgozni, de nem vehetnek részt rendezvényeken.

A portál hozzáteszi, hogy Ausztriában az elmúlt két évben mintegy 300 millió tesztet végeztek. Johannes Rauch egészségügyi miniszter információi szerint mindez 3 milliárd euróba került eddig.