Áthelyezik a buszmegállót a Lővér Uszoda bejáratához

Az új Lővér Uszoda a Lővér körút felől 2021. június 20-án / Fotó: cyberpress.hu

Lényegében okafogyottá vált az eredeti helyén álló, Lővér Fürdő autóbusz-megállóhely feliratot viselő buszváró az elmúlt egy évben, hiszen az új városi uszoda bejáratát máshová álmodták meg a tervezők. Aggodalomra azonban nincs ok, folyamatban van új buszöböl kialakítása egy kedvezőbb helyszínen.

A Lővér Uszoda bejáratától jelenleg mintegy 250-300 méterrel távolabb állnak meg a helyi járatos autóbuszok, azok ugyanis még mindig az elmúlt évtizedekben jól megszokott megállóhelyüket használják. A város irányába vezető oldalon buszöböl és fedett váró is megtalálható, míg az ellenkező irányban csak a forgalmi sávon állnak félre a buszok. A Lővérek jellegzetes kőből kirakott buszváróinak egyike áll itt, mely nem csak az úszóedzések megfáradt sportolóinak, de a környék túrázóinak is váróhelyiséget biztosít a járat érkezéséig.

A Modern Városok Program keretében megépült új Lővér Uszodát 2021. júniusában adták át a nagyközönség részére, a Deákkúti út felől lehet mind járművel, mind gyalogosan megközelíteni. Úgy tudjuk, az anomália már nem marad fenn sokáig, hiszen tervben van egy a bejárathoz közelebbi buszmegállóhely létesítése.

Az új bejárathoz közelebb kerül kijelölésre gyalogos átkelőhely és buszmegálló / cyberpress.hu összeállítás

Tavaly ősszel kidolgozták az új autóbuszöböl létesítenek tervét a Lővér körút – Deákkúti út csatlakozásánál, mely megvalósítása már az előkészítés szakaszában van. A kereszteződésben a kerékpáros átvezetés mellett gyalogátkelőhelyet is kijelölhetnek majd, mely kapcsán információink szerint a hatósági engedélyeztetések is folyamatban vannak.

Az uszoda felőli oldalon kerülhet kialakításra a buszöböl, közel a bejárathoz, az új igényekhez alkalmazkodva.

A problémára tehát érkezik a megoldást, ami jó hír a kritikusoknak. Ám elgondolkodtató, hogy egy ilyen komplex és grandiózus léptékű projekt megvalósítással egyetemben ezt miért nem végezték el, már egy évvel ezelőtt.

Az új Lővér Uszoda és a Deákkúti úti parkoló 2021. június 20-án / Fotó: cyberpress.hu