Videó: elkészült a Mély út kiépített szakasza, ilyen lesz a közlekedés!

Végleges állapotában a Mély út újonnan kiépített szakasza / cyberpress.hu

Lényegében elkészült a soproni Mély út új nyomvonalának kiépített szakasza, melyet a napokban fognak hivatalosan is forgalomba adni. Videón mutatjuk azt, milyen lesz majd a közlekedés az új aszfalton:

A Mély út fontosságát egy ideiglenes helyzet megoldásaként aposztrofálják, hiszen a következő években a Pozsonyi út és a 84-es úti körzős közforgalom tehermentesítését fogja ellátni, míg el nem készül az M85 autóút országhatárig tartó szakasza. A fejlesztéssel a 8527. jelű út került új nyomvonalra, ezen haladhat majd a forgalom a reggeli és a délutáni csúcsban is.

Az előzetes hatásvizsgálatok alapján a régi elkerülő út körforgalma a megnövekedett forgalmat nem tudja megfelelően átereszteni, ezért a Mély út a Szent Mihály temetőt megkerülő, lámpás csomópontokkal vezérelve fogja vezényelni a forgalmat a várost elkerülő gyorsforgalmi felé.

Az út megépítése a terveknek megfelelően, határidőre elkészült. Támfal, zajárnyékoló fal, járda és közvilágítás is épült az úttal párhuzamosan, a 2×1 forgalmi sávos 7 méter szélességű utat 850 méter hosszan alakították ki. Szervízutakkal csatlakoznak a környező lakóingatlanok, és azok kapubejárói is, valamint a csapadékvíz elvezetés is megoldották.

 

A Mély út fejlesztésével kapcsolatos korábbi cikkeket ide kattintva olvashatja vissza!