Vádemelés: baltával ütötte le az ikertestvérét a soproni hajléktalan

Illusztráció: internet / AJEL

A Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség sajtóközleménye alapján életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete miatt emeltek vádat egy férfival szemben, aki egy baltával többször fejen ütötte ikertestvérét még 2020 tavaszán.

A vádirati tényállás szerint a két – hajléktalan életmódot folytató – soproni férfi a lakóhelyükként szolgáló elhagyatott mezőgazdasági épületben nagy mennyiségű alkoholt fogyasztottak, majd összevesztek. Ekkor a vádlott felkapott egy törött nyelű baltát, amivel háromszor lecsapott testvére fejére: a tompa felével az orr tájékra, illetőleg a jobb szem környékére, éles felével pedig a sértett falcsontjára.

A sértett a bántalmazás következtében falcsont tájéka vágott sérülését, orrcsontja darabos törését, jobb oldali pápaszemet vérömlennyel és felső szemhéja repesztett jellegű sérülését szenvedte el.

Az orrcsont törés nyolc napon túli gyógytartamú sérülés, míg a hámzúzódásos sérülések önmagukban nyolc napon belüli gyógytartamú sérülésnek minősülnek. Azonban a balta, mint elkövetési eszköz nagyobb erő esetén az elszenvedettnél súlyosabb sérülés okozására alkalmas, akár a koponyaűr megnyitására és életveszélyes sérülés előidézésére is.

A menekülő sértettnek soproni járókelők hívtak segítséget.

A vádlott terhére rótt bűncselekmény két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Az ügyben az érdemi döntést várhatóan a Győri Törvényszék fogja meghozni.