A minősített helyi termelők és éttermek együttműködésének “gyümölcsét” lehet megkóstolni az Alpokalja-Fertő táj gasztronómiai programsorozatának szabadtéri eseményén, június 5-én szombaton a fertőszéplaki Széchenyi-kastélyban.
Egy ausztriai példából kiindulva 2019-ben indult el az a kezdeményezés, amelynek keretében az Alpokalja-Fertő táj Vidékfejlesztési Egyesület Vidék Minősége Védjeggyel ellátott termelői és helyi éttermek fogtak össze. Célként fogalmazták meg, hogy az újdonságokra nyitott vendéglátóhelyek alapanyagaik egy részét a térségben tevékenykedő kistermelőktől szerezzék be, séfjeik pedig ezekből készítsenek izgalmas fogásokat. Az összefogás eredménye 2020-ban egy különleges gasztronómiai hét volt, melynek sikerén felbuzdulva az ötletgazdák egy szabadtéri pikniket szervetek, amely június 5-én, szombaton 12 órától a fertőszéplaki Széchenyi-kastélyban várja az érdeklődőket. A KulinArt Pikniken két soproni (Erhardt, ZAKAnT) és egy hegykői (Tornácos) étterem kínálja finomságait.
– Itt örömfőzésről van szó és már nagyon várják a séfek és az éttermek is, hogy kint a szabad levegőn tudják elkészíteni az ételeket – mondta el Erhardt Zoltán. Az Erhardt Étterem tulajdonos séfje hozzátette: külön köszönet jár a vidékfejlesztési egyesületnek, akik ezt a fantasztikus helyszínt rendelkezésre bocsátották.
A szervezők több kísérő programmal is készülnek: lesz lovaskocsis madárles, történeti túra, koncert illetve a Védjegyes festők kiállítását is megtekinthetik az érdeklődők.