Sopronkövesd és Röjtökmuzsaj térségében 33 illegális bevándorlót fogtak el

Fotó: cyberpress.hu archívum

A rendőrök – a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Székesfehérvári Osztályának jelzése alapján – 2021. december 16-án 10 óra 25 perckor, egy német rendszámú járművet ellenőriztek a 8627-es számú úton, Röjtökmuzsaj térségében. A járművel közlekedő portugál sofőrön kívül a gépkocsiban huszonöt – magukat szír állampolgárnak – valló külföldi utazott, akik sem személyazonosságukat, sem pedig magyarországi jogszerű tartózkodásukat nem tudták igazolni. A járőrök a járművezetőt és utasait elfogták, majd a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságra előállították.

Az egyenruhások ugyancsak december 16-án 9 óra 30 perckor Sopronkövesd térségében akartak ellenőrizni egy román rendszámú járművet, azonban az autó vezetője kiugrott a még mozgó gépkocsiból, majd Sopronkövesd irányába elfutott. A rendőrök a jármű rakterében nyolc – magukat szír állampolgárnak – valló külföldit találtak, akik sem személyazonosságukat, sem pedig magyarországi jogszerű tartózkodásukat nem tudták igazolni. A járőrök az utasokat a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságra állítják elő, az embercsempészéssel gyanúsítható sofőr felkutatása folyamatban van.

Az illegális migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz, a portugál sofőrrel szemben embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indul eljárás.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

No Title

No Description