Sopronban is lesz oltási akcióhét az oltóponton

Forrás: Barcza Attila Facebook-oldala

A kormány a járvány megfékezése és az átoltottság további növelése érdekében 2021. november 22-28. között, hétfőtől vasárnapig oltási akcióhetet hirdetett meg. A kórházak, szakrendelők területén működő oltópontok általánosságban reggel 7 és este 19 óra között várják a lakosságot.

Sem előzetesen regisztrálni, sem időpontot foglalni nem kell azoknak, akik meg akarják kapni a koronavírus elleni vakcinát. Érkezési sorrendben történik az oltakozás, a jelentkezőnek hozzájárulási nyilatkozatot kell kitölteniük.

Győr-Moson-Sopron megyében Csorna, Győr, Kapuvár, Mosonmagyaróvár és Sopron városában lesznek nyitva az oltópontok.

A Soproni Gyógyközpont Várisi úti telephelyét (szanatórium) minden nap 7-19 óra között lehet felkeresni. Az oltási akcióhéten azok is érkezhetnek időpontfoglalás nélkül a kórházi oltópontokra, akik a harmadik oltásukat szeretnék felvenni.

Öt vakcina áll rendelkezésre: Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Janssen és Sinopharm. A Szputnyik elfogyott.

További információkat a koronavirus.gov.hu portál közöl.

György István, a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára azt hangsúlyozta, fontosnak tartják az átoltottság növelését, mivel a delta variáns rendkívül agresszíven fertőz. Biztatják azokat, akik még nem kapták meg a vakcinát, hogy éljenek az akcióhét adta lehetőséggel.

Müller Cecília országos tisztifőorvos mindenkitől azt kérte, éljen a védőoltás lehetőségével. Kitért arra is, hogy akik nem oltatják be magukat, azok nemcsak saját magukat, hanem szeretteiket, közösségeiket is veszélyeztetik – mondta a tisztifőorvos, kiemelve: nem lehet tudni, hogy kinél miként zajlik le a betegség.

A soproni Várisi útra érkeznek az oltakozók / Fotó: cyberpress.hu archívum