Sopron: ingatlanok felújítására és közlekedésfejlesztésre is adott támogatást a kormány

Fotó: cyberpress.hu archívum

Kiderült mire kapta, illetve mire kérte Sopron városa azt a rendkívüli kormányzati támogatási összeget, melyről még májusban született központi döntés. Az Orbán Viktor miniszterelnök aláírásával megjelent kormányhatározat utasítja az illetékes minisztereket, hogy intézkedjenek a szükséges kifizetésekről.

A huszonötezer fő feletti önkormányzatokat a koronavírus-járvány nemzetgazdaságot érintő hatásának enyhítése kapcsán részesítik külön támogatásban, ennek részleteiről ide kattintva írtunk. Összesen harminckét település kapott ezúttal plusz pénzügyi forrást, Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata feladatainak támogatását 750 000 000 Ft-tal egészítik ki.

A támogatás célját három pontban összegezték, így önkormányzati tulajdonú ingatlanok felújítására, közlekedésfejlesztési feladatok megvalósítására és önkormányzati feladatok ellátására fordíthatja az összeget a város. A kormányhatározat június 10-én jelent meg, az egyedi költségvetési támogatást a támogatói okirat kiadását követően folyósítják az önkormányzatoknak.