SC Sopron: Kezdődik a bajnokság és hamarosan a Magyar Kupa is

Az SC Sopron férfi felnőtt NB III-as kerete még június derekán kezdte meg a felkészülést a 2021/22-es szezonra, amit aztán hat felkészülési mérkőzés is követett. Az összecsapások mérlege 4 győzelem és 2 vereség.  Az előkészületi mérkőzések eredményeiből azonban nem szabad messzemenő következtetéseket levonni, hiszen azok elsősorban az edzéseken gyakorolt elemek tesztelésére szolgálnak, azonban így is bizakodásra adhat okot a hamarosan induló bajnokság tekintetében, hiszen elmondható, hogy javarészt tetszetős és hatékony játékkal operált a soproni alakulat.  

Felkészülési mérkőzések eredményei ( 2021 nyár ): 

SC Sopron – Aqvital FC Csákvár 3-1 (2-0)

SC Sopron – Kapuvári SE 8-0 (4-0)

Practical VLS – SC Sopron 2-0 (2-0)

Csornai SE – SC Sopron 1-2 (1-0)

SC Sopron – ETO Akadémia 2-0 (1-0)

SC Sopron – Király SE 2-3 (0-2)

 

A csapatnál a kispadon új szakvezetés vette kezébe az irányítás, ahol Végh Tibor szakmai igazgató és Németh Norbert vezetőedző dirigálja a nyártól a srácok munkáját, de a játékoskeretben is jelentős mozgás volt. A tavalyi keretből távozott Rátkai Zsolt ( kapus ), Galambos Dániel, Keresztes Krisztián, Kocsis Ármin, Purt Patrik viszont érkezett Horvát Brúnó ( kapus ),  Sipos Bence, ifj. Bokán Zsolt , Koronczai Benjámin, Csomós Dominik valamint Füleki Norbert.

Az NB III. Nyugati csoportjának 2021/22-es szezonját az SC Sopron 2021 augusztus elsején kezdi meg, mégpedig idegenben a Perutz Pápa otthonában, első hazai mérkőzésére pedig 2021. augusztus tizenegyedikén kerül sor, amikor a Tatabánya érkezik a Soproni Városi Stadionba.

Az őszi bajnoki menetrend az alábbi:

forrás: SC Sopron facebook

 

Időközben megtörtént a Magyar Kupa sorsolás is, amely során Kustorék a Komárom-Esztergom Megyei II. osztályban szereplő Csolnoki SZSE csapatát kapták ellenfélnek, amely összecsapásra 2021.08.08-án kerül sor a Csolnoki Sporttelepen.

Szintén viszonylag friss hír az is, hogy az SC Sopron megkezdte a 2021/22-es szezonra a bérletértékesítést is, amit a szurkolók munkanapokon 09.00 és 16.00 óra között vásárolhatnak meg az SC Sopron Klubirodájában. ( 9400 Sopron, Ágfalvi út 23-25. )