Német embercsempészt fogtak el Sopronhorpácson a rendőrök

A Soproni Rendőrkapitányság járőrei 2021. november 22-én 0 óra 1 perckor Sopronhorpács külterületén, a 8627-es számú úton ellenőriztek egy magyar rendszámú gépkocsit, amit egy 51 éves német férfi vezetett – írja a police.hu portál közleménye.

Az autóban a sofőrön kívül további nyolc, magát afgán állampolgárnak valló ember utazott. A külföldi utasok személyazonosságukat, valamint magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a rendőrök a járművezetőt elfogták, majd a migránsokkal együtt a rendőrkapitányságra előállították őket.

A német férfival szemben a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói embercsempészés bűntettének gyanúja miatt eljárást indítottak, a külföldi utasokat pedig – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

No Title

No Description

 

 Nyitókép illsuszráció!