Klímatudatos Sopron – ÖKO Játszónapok

Az emberi jóllét, az élhető környezet, az egészség, a természeti erőforrásaink és az éghajlat védelme városunk célja és kötelessége. A tudatos gondolkodást az intézmények és vállalatok, a közösségek és egyének, a felnőttek és gyermekek körében is folyamatosan erősítenünk, fejlesztenünk kell. Mindez a következő évtizedben komoly feladatokat, egyben lehetőséget teremt ahhoz, hogy mi soproniak is a klímaváltozás nyertesei legyünk.

Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata mintegy 18.5 millió forint támogatást nyert a KEHOP-1.2.1. Helyi klímastratégiák kidolgozása, valamint a klímatudatosságot erősítő szemléletformálás című pályázati felhívás keretében benyújtott, „A klímatudatos Sopron városért” című projekt megvalósítására

A projekt keretében az Önkormányzat két, egymással szorosan összefüggő tevékenységgel kívánja elősegíteni Sopron éghajlatváltozáshoz való alkalmazkodását, a kockázatok megelőzését és kezelését. Egyrészt, a szakértők 2020. őszén megkezdték „Sopron Megyei Jogú Város Klímastratégiája” dokumentum kidolgozását, amely a következő 10 év távlatában határozza meg közös céljainkat és feladatainkat. Másrészt, a mai programmal megkezdődik egy program sorozat, amelyek a kisgyermekektől a felnőtt lakosságig a klímaváltozáshoz történő hatékony alkalmazkodást, illetve a klímatudatos magatartásformák elterjedését szolgálják.

A mai, illetve a holnapi napon 350 kisgyerek egy öko-mese bábelőadáson keresztül játékosan ismerkedhet meg a szelektív hulladékgyűjtéssel, illetve remek, kreatív játékeszközökkel játszva a klímatudatosság, a környezetvédelem, a szelektív hulladékgyűjtés és energiatakarékosság témaköreivel.

A projektről bővebb információt a www.klimavedelem.sopron.hu oldalon olvashatnak.