Kitárja kapuit a Soproni-hegységben az ERDŐ HÁZA Látogatóközpont

Az Erdő Háza Ökoturisztikai Látogatóközpontot és Vadasparkot a Magyar Természetjáró Szövetség támogatásával hozta létre a TAEG Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt.  azzal a céllal, hogy bemutassa az erdei ökoszisztéma értékeit. A hamisíthatatlan erdei élményt magába sűrítő bemutatóterem és a rejtett életet élő hazai vadfajokat bemutató vadaspark oktatási célok megvalósulását is szolgálja a közel két hektáros területen. A nagyközönséget a Látogatóközpont 2021. augusztus 2-től várja, amely tartalmával hűen igyekszik tükrözni jelmondatukat is:  “Oktatással a természet oldalán”.
Kép forrása: TAEG Zrt. facebook
A főépület termei interaktív eszközökkel felszereltek, amelyek az erdei életközösséget részleteiben szemléltető kiállítással együtt, felejthetetlen élményt nyújtanak a látogatóknak. A hatalmas édesvízi akváriumok egyike a büféből is jól látható. A büfé fedett teraszát a vadasparkkal fahíd-sétány kapcsolja össze, amelyről kényelmesen megismerhetők a vadaspark állatai, mint a dám és gímszarvasok, őzek, muflonok, vaddisznók és számos apróvadfaj.
Kép forrása: TAEG Zrt. facebook
A Soproni-hegység Muck (522 m) magaslata a várostól DNy-i irányban helyezkedik el. A Károly-magaslati parkolótól közúton (3 km) és több turistaúton is elérhető.
GPS: 47.64978, 16.52695
Kép forrása: TAEG Zrt. facebook