Jól halad a Százszorszép Bölcsőde bővítése

Új épületszárnnyal bővíti a soproni önkormányzat a Százszorszép Bölcsődét / Forrás: Dr. Farkas Ciprián Facebook-oldala

Kormányzati és önkormányzati támogatásból vette kezdetét a Százszorszép Bölcsőde bővítése tavaly novemberben, melynek munkálatait egy sajtóbejárás keretében mutatták be a városvezetés jelenlétében. A bővítésnek köszönhetően szeptembertől újabb 28 kisgyermek számára lesz biztosított a bölcsődei ellátás a megújuló intézményben.

Új épületszárnnyal bővíti a soproni önkormányzat a Százszorszép Bölcsődét. A fotón Kocsis Zsuzsanna intézményi igazgató, Tóth Éva önkormányzati képviselő, Dr. Farkas Ciprián polgármester és Csiszár Szabolcs alpolgármester. / Forrás: Dr. Farkas Ciprián Facebook-oldala

A Szarvkői utcai Százszorszép Bölcsődénél tartott sajtótájékoztatón Farkas Ciprián polgármester elmondta, hogy a soproni városvezetésnek a magyar kormányhoz hasonlóan kiemelt fontosággal bír a családok támogatása és a gyermekek boldogulása. Helyi szinten ennek egyik lényeges eleme, hogy a soproni gyermekek jó és korszerű körülmények között nevelkedhessenek. A kormány családbarát politikájának köszönhetően ma Magyarországon egyre több gyermek születik, emiatt is fontos, hogy a korszerűsítési munkálatok mellett új férőhelyekkel bővüljenek a bölcsődék és az óvodák Sopronban is.

Farkas Ciprián az eseményen köszönetet mondott minden pedagógusnak, bölcsődei és óvodai dolgozónak, hogy a járványhelyzet idején is példaértékű munkát végeznek. Ennek a hivatásnak az értékét mind az önkormányzat, mind a magyar kormány elismeri és megbecsüli. A polgármester hozzátette, a magyar oltási programban is kiemelt figyelmet fordítottak az oktatási és nevelési intézményekben dolgozókra, akiknek az oltása gyorsan és gördülékenyen zajlott az elmúlt hetekben. A sajtóbejáráson a polgármester és a bölcsőde intézményvezetője mellett Csiszár Szabolcs alpolgármester és Tóth Éva önkormányzati képviselő is részt vett.

Új épületszárnnyal bővíti a soproni önkormányzat a Százszorszép Bölcsődét / Forrás: Dr. Farkas Ciprián Facebook-oldala

A mintegy 314 millió forintból megvalósuló fejlesztés eredményeképpen a Százszorszép Bölcsőde egy új épületegyüttessel bővül, amely két gyermekcsoport fogadására alkalmas csoportszobákat és a kiszolgáló, gazdasági funkciókat foglalja magában. Az új épületszárny csoportszobánként 14 gyermek ellátását teszi lehetővé, így a bölcsőde összesen 28 új gyermek fogadására lesz alkalmas.

Az új épületszárny 2021. szeptember 1-jével nyitja meg kapuit.

Új épületszárnnyal bővíti a soproni önkormányzat a Százszorszép Bölcsődét / Forrás: Dr. Farkas Ciprián Facebook-oldala