Húsz migránst szállított a Nagycenk közelében megállított embercsempész

Nagycenknél húsz migránst szállított az embercsempész, akit 2021.10.12-én fogtak el / Forrás: police.hu

A Készenléti Rendőrség járőrei, akik a Soproni Rendőrkapitányság illetékességi területén teljesítettek szolgálatot, 2021. október 12-én 19 óra 40 perckor a 85-ös számú főúton, Nagycenk külterületén ellenőriztek egy román rendszámú gépkocsit, amit egy 36 éves román férfi vezetett. Az autóban a sofőrön kívül további húsz, magát afgán állampolgárnak valló férfi utazott.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint a külföldi utasok személyazonosságukat, valamint magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérik őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A rendőrök a járművezetőt elfogták, majd a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságra történő előállítását követően vele szemben a nyomozók embercsempészés bűntettének gyanúja miatt eljárást indítanak.

AAz embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.