Előzetesben az a gyanúsított embercsempész, akinek a járművében meghalt két menekült

Siegendorf (Cinfalva) közelében találták meg a kisbuszt / Fotó: APA / ROBERT JAEGER

Elfogták és őrizetbe vették azt az embercsempészt, akinek feltehetően jelentős szerepe volt abban, hogy az általa vezetett kisteherautóban illegálisan szállított migránsok közül két menekült meghalt. Az eset még október végén történt Siegendorfban (Cinfalván).  / Itt írtunk akkor az esetről! / A 19 éves lett férfit egy határokon átnyúló akció keretében sikerült kézre keríteni, jelenleg őrizetben van és hamarosan Ausztriába szállítják kihallgatásra és felelősségvonásra. A férfi nem tekinthető egyelőre tettesnek, csupán gyanúsítottnak. 

A 19 éves fiatal állítólag 29 menekültet (migránst) vitt át a zöldhatáron Siegendorf közelében 2021. október 19-én, de kettő szír állampolgár menetközben valószínűleg megfulladt a járműben. Ezt megtapasztalván a sofőr sorsára hagyta a holttesteket és a járművet is, majd menekülőre fogta, ami egészen eddig sikerrel járt.

A határokon átnyúló rendőrségi akció keretében a nyomozás során  Ausztriában tizenkét, Magyarországon pedig nyolc másik embercsempészt is elfogtak, akiknek a vallomásai vezettek el a fiatal férfihoz, aki időközben visszatért Lettországba.  Ellene európai elfogatóparancsot adtak ki és felvették a kapcsolatot a lett hatóságokkal is, akik végül  Ogréban az utcán kapták el a 19 éves fiatalt.

 

 

Bejegyzésünk a BVZ.at cikke nyomán készült!