Elmarad a Telekom VOLT Fesztivál! Találkozzunk 2022-ben!

Illusztráció: cyberpress.hu archívum / Koszorú Mihály

A globális vírushelyzet okán továbbra is kiszámíthatatlan terepen mozog a fesztiválipar. Mi, szervezők, hisszük, hogy közös felelősségünk együttműködően, mindenki biztonságára törekedve átvészelni ezt a megterhelő időszakot, ezért hosszas egyeztetés után arra a döntésre jutottunk, hogy az idei nyarat még elengedve, 2022-ben fog újult erővel visszatérni a Telekom VOLT Fesztivál – adta ki “Találkozzunk 2022-ben!” címmel közleményében a döntést a szervezőiroda.

Illusztráció / A soproni Tűztorony is a Volt Fesztivált köszönti / Fotó: Leczovics Zsolt / cyberpress.hu archívum

“A Balaton Sound mára Európának egyik fontos, Magyarországnak pedig a legjelentősebb elektronikus zenei fesztiválja lett, amely komoly turisztikai vonzerővel bír és több tízezer hazai és külföldi vendéget jelent évente. Egyelőre azonban nem látjuk annak realitását, hogy nyár közepére a nemzetközi turisztikai forgalom ilyen mértékben újrainduljon Európa szerte, mindemellett pedig a hazai közönségünk biztonsága és egészsége számunkra mindennél fontosabb. Ezért azt a fájó döntést kellett meghoznunk, hogy legközelebb 2022-ben nyitjuk meg a fesztivál kapuit” – mondta Fülöp Zoltán, fesztiváligazgató.

“A közönséghez és a fellépőkhöz hasonlóan mi is arra készültünk, hogy idén végre újra találkozhatunk Sopronban és Zamárdiban. A Telekom VOLT Fesztivál a portfoliónk legkorábbi eseménye, hiszen idén júniusra terveztük a kapunyitást. Mára annyira közelivé vált ez az időpont, hogy kénytelenek voltunk a halasztás mellett dönteni. Most, a járvány harmadik hulláma közepén, még azt sem látjuk, hogy egyáltalán mikor lehetne elindítani a kampányt, a jegyértékesítést, így pedig lehetetlen egy nyár eleji nagy fesztivál biztonságos megvalósítása. Az idei line-uppal a megszokottnál jóval korábban készültünk el, azonban még meghirdetni se volt lehetőségünk a 2021-es sztárokat. Közben a háttérben ma már azt is látjuk, hogy a nemzetközi turnék is sorra maradnak el a bizonytalanság miatt” – mondta Lobenwein Norbert, a VOLT alapítója.

A szervezők azt is elárulták, hogy természetesen mindkét esetben felmerült, hogy egy nyár végi, alternatív időpontot keressenek a két eseménynek. “Erre a fesztiválok mérete és nemzetközi léptékei miatt sajnos nem találtunk a fellépőkkel is egyeztethető, biztonságos megoldást. Bízunk abban, hogy hűséges látogatóink megértik a döntésünket és türelmesen kitartanak, hogy 2022-ben felejthetetlen fesztiválélményekkel térhessünk vissza” – tették hozzá.

illusztráció / fotó: Leczovics Zsolt – cyberpress.hu archívum

 

Mint tájékoztatnak, a megvásárolt belépők és fesztivál extrák (szállás, szolgáltatások, stb.) automatikusan érvényesek lesznek a következő évben! Ezesetben nincsen teendő, sőt a szervezők még ajándékkal is kedveskednek a hűséges fesztiválozóknak. Vissza is lehet igényelni a befizetett összeget, ezesetben fesztiválbelépő, illetve egyéb fesztivál extrák (szállás vagy akár fogyasztási egyenleg) vásárlására a jövő évi Telekom VOLT Fesztiválra, Balaton Soundra és Sziget Fesztiválra is felhasználható az összeg. Amennyiben hozzá szeretnék férni a befizetett pénzösszeghez, úgy a jegy visszatérítés lehetősége is nyitva áll.

Mint a szervezők írják, ha 2022-ben nem tudsz részt venni a fesztiválon, a következő lehetőségek állnak rendelkezésedre:

  • jegye(i)det átruházhatod valaki másra a Fesztivál Fiókodon keresztül
  • jegye(i)det Egyenlegre válthatod, amellyel aztán rendezvényjegyeket és szolgáltatásokat vásárolhatsz a Telekom VOLT Fesztiválra, a Balaton Soundra, vagy a Szigetre 2022. december 31-éig,
  • visszatérítést igényelhetsz.

 

 

További részleteket a volt.hu oldalon közölnek.

 

Illusztráció / Fotó: cyberpress.hu archívum