Derékba tört, a bicikli- és gyalogútra dőlt egy fa a Lővér körúton

Kidőlt fa a gyalogkerékpáros úton a soproni Lővér körúton 2021.07.21-én reggel / Olvasói fotó, köszönjük!

Néhány évvel ezelőtt egy jókora új szakasszal bővült a Lővér körút gyalogos és kerékpáros barát úthálózata, ami sokak körében vált népszerű útvonallá. Gyakorlatilag a soproni erdő lábainál lehet sportolni, a szabadidőt aktívan eltölteni, ám kevesen gondolnák, hogy a kellemes árnyat adó zöld lomkoronák akár milyen veszélyt is rejthetnek a járókelőkre! 

Olvasónk beszámolója alapján július 21-én szerdán a kora reggeli órákban egy hatalmas fa dőlt közvetlenül az aszfaltos járdára. Amikor az eset történt szélcsend volt, így még csak megjósolni sem lehetett volna, hogy balesetveszély lehetőség áll fenn a fák közelében. A tudósítás szerint idő kérdése, hogy mikor történhet valóban anyagi káros vagy személyi sérüléssel járó tragédia, így olvasónk szerint a szakaszt le kellene zárni a forgalom elől. Legalábbis a helyzet tisztázásáig – tesszük hozzá, ami jelentheti a faállomány felmérését vagy tájékoztató táblák kihelyezését is.

Sokakkal egyetemben ő is nap, mint nap erre felé közlekedik, a derákba tört fához hasonlóan megítélése szerint a fák nagy többsége félhalott állapotban van.

Öröm az ürömben ellenben az, hogy fakidőlést követően 25 perccel már nem volt akadály a járdán. A fát feldarabolták, az gyalogos és kerékpáros utat megtisztították, így huzamosabb fennakadást semmiképp sem okozott a nem mindennapi látvány.

A parkolók közelében is vannak elszáradt fák, a kidőlt fát szinte azonnal kármentesítették / Olvasói fotó, köszönjük!