Brenner Koloman: Örülünk Márki-Zay Péter győzelmének és támogatjuk!

Vasárnap este nem sokkal 22.00 óra után nyilvánosságra hozták az előválasztás második fordulójának végeredményét, amelyből kiderült, hogy az ellenzéki összefogás oldalán ki lesz az ellenzéki erők közös miniszterelnök-jelöltje, aki Orbán Viktor ellen szál majd ringbe 2022-ben a miniszterelnöki  székért. Az előválasztásnak ebben a fordulójában Dobrev Klárára illetve Márki-Zay Péterre voksolhattak a szavazók és az utóbbi nyerte el többségben a résztvevők bizalmát.

A második fordulóban is aktív volt a részvétel a voksok leadásán, hiszen a hivatalos eredmények szerint 662 353 fő adott le szavazatot, amelyből 655 237 darab volt érvényesen kitöltve. A Miniszterelnök-jelölti eredmények pedig az érvényes szavazatok tekintetében az alábbiak szerint alakultak:

 

Márki-Zay Péterre leadott összes szavazat: 371 560 (56,71%)

Dobrev Klárára leadott összes szavazat: 283 677 (43,29%)

 

A végeredménnyel kapcsolatban dr. Brenner Koloman, a soproni Jobbik elnöke, az országgyűlés alelnöke is megosztotta velünk álláspontját, amelyben kifejti, hogy ellenzéki oldalon a cél továbbra is közös, mégpedig az, hogy leválthassák Orbán Viktor és a Fidesz egypárti túlhatalmát.

A néppárti Jobbik teljes mellszélességgel és fegyelmezettséggel támogatja az előválasztást megnyerő miniszterelnök-jelöltet, Márki-Zay Pétert. A legfontosabbnak azt tartjuk, hogy minél többen menjenek el jövő áprilisban szavazni és közösen a többi ellenzéki párttal leválthassuk Orbán Viktor és a Fidesz egypárti túlhatalmat megvalósító rendszerét. Az ellenzéki együttműködésben nincs apróbetűs rész, így az összefogás egyetlen jobbközép, keresztény-szociális néppártjaként örülünk Márki-Zay Péter győzelmének. – mondta el Brenner Koloman, aki az ellenzéki győztese a soproni régióban zajlott előválasztásnak, s így a Fidesz kihívója jövő áprilisban.

Az Országgyűlés jobbikos alelnöke kiemelte, hogy nem a képviselőcsoportok száma számít, hanem hogy a jelenlegi ellenzéknek a tavaszi választások után legalább 101 képviselője legyen a törvényhozásban és így többségbe kerüljön. Brenner Koloman azt is kiemelte, hogy a Jobbik az ellenzéki egység őrzője, bíznak benne, hogy ezt meg lehet őrizni, ebben kiemelkedő felelőssége lesz a vasárnap este megválasztandó miniszterelnök-jelöltnek.