Új szálloda alapkövét tették le Hegykőn

Fotó: Koszorú Mihály / cyberpress.hu ©

A Sopron-Fertő kiemelt turisztikai fejlesztési térség jelentős szerepet kapott az elmúlt időszakban, virágzó jövőképe van a térségnek az idegenforgalom szempontjából. Ezt az utat követi a hegykői Sá-Ra Termálfürdő fejlesztése is: március 12-én, csütörtökön egy újonnan megépülő szálloda alapkövét tették le ünnepélyesen.

Fotó: Koszorú Mihály / cyberpress.hu ©

A fürdőt üzemeltető Sá-Ra Termál Kft. képviseletében elhangozott, a fejlesztéssel minőségi szálláshely jelenik meg, ezzel a fürdő színvonala is emelkedni fog. Évről-évre több vendéget fogadnak, s külön öröm, hogy mos új attrakcióval gazdagodik Hegykő. Barcza Attila, Sopron és térsége országgyűlési képviselője kiemelte, Hegykő zászlóshajó a környék turizmusban. A külföldi vendégéjszakák számában az egész térséget nézve első helyen áll, több mint tízezerrel előzi meg Sopront. Szigehti István hegykői polgármesterrel az élen több mint egy évtizede elkötelezett a turizmusfejlesztés terén az önkormányzat, s látni azt, hogy a település átfogó koncepció mentén, valóban fejlődik. Mint elmondta, ehhez hozzájárul a helyiek vendégszeretete és a fürdő aktív munkája is. A szálláshely szolgáltatók nem egymás konkurenciái, hanem egymást erősítik. Mint Barcza Attila köszöntőjében hangsúlyozta, az alapkőletétel nem csak a fürdőnek, hanem a településnek is komoly előrelépés, igaz mérföldkő.

Fotó: Koszorú Mihály / cyberpress.hu ©

A Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program minden idők legnagyobb hazai turisztikai fejlesztéseket összefogó kormányzati csomagja, e támogatási forrásból és komoly mértékű önrésszel tudták megindítani a kivitelezést is. A hegykői Hotel Hegiku 28 szobás, három csillagosra tervezett ingatlan, mely szolgáltatásai között wellness és szauna részleg, gyógyászat és étterem is megtalálható lesz, mintegy 40%-os intenzitású, összesen 271.495.027 Ft-os kormánytámogatásból.

Fotók: Koszorú Mihály / cyberpress.hu