Találni némi kivetnivalót a Petőfi téri mélygarázs állapotában

Látszólag nincsen panasz a belvárosi mélygarázs kihasználtságára, azonban mégsem tűnik úgy, hogy nem az elvárt minőségi szolgáltatást kapják a földfelszín alatt parkoló autósok. Olvasói levél mutat rá a kifogásokra, melyből több is akad. Eközben az idei évtől a Petőfi téri létesítmény tarifája is jócskán emelkedett.

Fotó: cyberpress.hu / archívum

A soproni Petőfi tér alatt létesített mélygarázst 2008. elején készült el, ám politikai felhangok kíséretében egy folyamatban lévő bírósági eljárás miatt nem lehetett igénybe venni. Végül a soproni polgároknak kedvező ítéletet hozott az igazságszolgáltatás, nem vándorolt magánkézbe az ingatlan, 2009 óta pedig folyamatosan emelkedett a parkoló kihasználtsága, ami használatáért 2010. óta kell fizetni. Nem alaptalanul népszerű, hiszen elzárt és védett helyen lehet tárolni a személykocsikat, s egészen a közelmúltig kecsegtető félórás ingyenes várakozást is biztosítottak a falak között. Ha éppen nincsen országos érvényű díjmentesség nappal 480 Ft, éjjel 250 Ft-os óradíjjal ketyeg parkolási rendszer, soproniként egész éves, 0-24 órás bérletet pedig mintegy 177 ezer forintért vásárolhatunk.

Ezek tükrében keresett meg minket olvasónk is, aki szerint a színház előtti mélygarázs csúcsokat döntöget a trehányság terén. Mint írja, lassan több mint egy éve csak az egyik lift üzemel a létesítményben, ami a jelenlegi járványügyi helyzetben még inkább hangsúlyt kap. A beszámoló szerint évek óta a januári jeges időjárásban kell sorban állni a bérletek megváltásakor is, feltéve ha az ember a 226 férőhely egyikére befizetne. Ami szintén bosszúságra ad okot, az pedig abban rejlik, hogy a véleménye szerint nincs olyan szint, ahol ne találna az ember valamilyen autóból származó folyadékot. A parkolókért fizetők csalódottságát tehát olyan tapasztalatok alapozzák meg, melyek alapján úgy tűnhet a jó gazda szemlélet nem igazán érvényesül az üzemeltetés során.

 

Fotó: cyberpress.hu olvasó

Azt már csak mi tesszük hozzá, hogy ennek ellenére továbbra is jó kihasználtsággal működik a rendszer, de érdekesség az is, hogy évekkel ezelőtt egyedülálló módon a családosok számára hat megszélesített hölgy parkolót is kialakítottak. Talán nem mindenki tudja, de a Hátulsó utca és a Táncsics utca is rejt magában egy-egy teremgarázst, de a kínálat hamarosan egy parkolóházzal is bővülni fog. A tervek szerint 2021. szeptemberére készül el az Árpád utcában épülő beruházás.