Sopron KC: Szurkolói rendbontás miatt vizsgálódnak

Két megyei rendőrkapitányság is vizsgálja az Oroszlány SE Lions – Sopron KC férfi NB I.-es kosárlabda mérkőzés után történteket, ahol a beszámolók alapján a soproni szurkolók egy része és a vendéglátó csapat biztonsági emberei között alakult ki atrocitás.

Kép forrása: Sopron KC hivatalos oldala

Az oroszlányi klub hétfőn kiadott  sajtóközleménye konkrétan szurkolói rendbontásra és rasszista megnyilvánulásokra utal, amit a Komárom-Esztergom Megyei hírportál, a kemma.hu is igyekszik megerősíteni. A soproni klub közleményében azt írja, hogy mind a szurkolói rendbontást, mind pedig a rasszizmust mélységesen elítélik és  most azon dolgoznak, hogy a történtekkel kapcsolatban minél előbb beszerezzék a hivatalos felvételeket, dokumentumokat.  Miután ezek eljutottak a soproni klubhoz és azokat tanulmányozták  a tartalmuk ismeretében teszik majd meg a szükséges lépéseket.

Az online portál azt írja, hogy a soproni szurkolók egy keménymagja már a mérkőzés közben sem a sportszerű buzdításával hívta fel magára a figyelmet, hiszen a második negyedben egy vitatott ítélet után leköpték és sörrel locsolták le az egyik játékvezetőt, aki ezt követően félbe is szakította ideiglenesen a mérkőzést. A beszámolójukban hozzáteszik, hogy a  mérkőzésen az Oroszlány játékosát  Remy Abellt rasszista gesztusokkal illették és már akkor is a rendezőknek kellett rendet tenniük a fekete pólót viselő, 15–20 főből álló „keménylegények” között, miközben néhány pofon is elcsattant. Az meccs végén – mint írja a portál – a soproni rendbontók az oroszlányi tábor felé vonultak, amit megpróbált megfékezni a helyi rendezői gárda, ám ott is folytatódott a sörlocsolás illetve a pofozkodás. A biztonsági csapat segítségére a rendőrség sietett, akikkel közösen sikerült fizikai erőszakot alkalmazva kiszorítani a csarnokból a vendég csapat szurkolótáborának a rendbontóit. Az eset során a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság egy 27 éves soproni lakost – aki mint azt írják a biztonsági szolgálat két tagját is megütötte – előállítottak, akivel  szemben rendbontás vétsége miatt indítottak eljárást. Mint az írja a portál a szurkoló a vétségéért akár három év szabadságvesztéssel is büntethető.

A soproni klub közleményében arra kéri a szurkolókat, hogy aki  bármilyen fotóval vagy videófelvétellel rendelkezik az Oroszlány elleni mérkőzésen történt rendbontásról, azt mielőbb juttassák el a csapat vezetőségének, hogy a történtek elemzésében az segítse a munkájukat. Az esetleges felvételeket, fotókat a soproni csapat  a sopronkc1@gmail.com email címre vagy a  messengerére várja. Az együttműködést és a felvételek rendelkezésre bocsájtását a klub előre is köszöni.

A történteket a Komárom-Esztergom és a Győr-Moson-Sopron megyei rendőrség egyaránt vizsgálja, majd azok lezártát követően várhatóan majd a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége Fegyelmi Bizottsága is tárgyalni fogja.

A mérkőzést egyébként a hazai pályán játszó  Oroszlány SE Lions nyerte meg 91-75 arányban, amivel az oroszlánok a kilencedik, míg a Sopron KC a tizenkettedik helyet foglalhatja el az NB I-es tabellán. A mérkőzés beszámolója ITT olvasható!