Online aláírásgyűjtés indult az aranyhegyi infrastrukturális változásokért!

Sopron - Aranyhegy panoráma drónfelvételen / cyberpress.hu archívum

Online petícióval  igyekeznek a soproni Aranyhegyi Lakóparkban infrastrukturális változásokat elérni az ott élők, akiknek nevében Szabó Évi indított egy kapcsolódó  aláírásgyűjtést.

Mint azt a petíciót jegyző hölgy Szabó Évi írja,  születése óta él az Aranyhegyen, ami  akkor ugyan még nem volt lakópark, ám azóta nagy változáson ment át a környék,  amit a jelentősen  megnövekedett lakosságszám is jelez. Hozzáteszi, hogy a beépítettség is jelentős lett, amihez azonban sajnos a mai napig nem épült meg a szükséges infrastruktúra. Hiányzik egy olyan kereskedelmi egység, mint pl. Spar, Aldi, Lidl, ahol megfizethető áron, és megfelelő választékban be tudnának vásárolni az ott élők, gondolva kiemelten az idősekre  vagy a számtalan kisgyerekes anyukára.

Soraiban kiemeli azt is, hogy szükség volna  postára, gyógyszertárra, bankautomatára, továbbá a buszjáratok sűrítésére, gyalogátkelőhelyek kiépítésére, biztonságos közlekedésre is, hiszen gyakorlatilag már egy külön településrésszé vált a környék. Persze ezek mellett más felvetések is vannak az ötletek között, mint például a trafik előtti kocsma előtti csoportosulás megszüntetésére,  térfigyelő kamerák telepítésére, egy közparkra, biztonságos játszótérre, kutyafuttatóra, padokra, szemetesekre, rendőrőrsre/polgárvédelemre, parkolókra.

Hozzáteszi,  hogy tavaly már kezdeményezték ezek megvalósítását, ám  ezidáig nem történt semmi, így talán ha megfelelőszámú lakossági támogatás is mögöttük áll, komolyabban tudnák érvényesíteni a lakóközösség érdekeit, így arra kéri a lakókat illetve a szimpatizánsokat, hogy egy-egy aláírással járuljanak hozzá a magánkezdeményezésükhöz. Ezt bárki megteheti az alábbi szövegre kattintva:

.