Nem növelték a klór mennyiségét a soproni viziközmű szolgáltatásban

A napokban több helyi  facebook csoportban is olvasható volt a soproni fogyasztók egy észrevétele, miszerint véleményünk szerint változott a városban a víz minősége. Minden bizonnyal ezekkel a bejegyzésekkel  találkozhatott Rádonyi László, a Soproni Vízmű Zrt. vezérigazgatója is, aki szintén a közösségi oldalt választotta az álláspontja kifejtésére. Posztjában kifejti, hogy a Soproni Vízmű – mint felelős szolgáltató – felkészült arra, hogy a viziközmű szolgáltatás (vízellátás és szennyvíz elvezetés) emberi feltételeit a járvány teljes ideje alatt biztosítani tudja. Megtettek ennek érdekében minden szükséges munkaszervezési feladatot, mert a vízellátás hiányában az alapvető higiéniai feltételek sem lennének biztosíthatók. Ellentétben a munkaszervezési változtatásokkal technológiájukat érintő semmilyen változásokat sem hajtottak végre.

 

Ennek megfelelően azokon a helyeken ahol eddig sem használt klórt a Soproni Vízmű Zrt. a víz fertőtlenítésére ( Sopron teljes területe ) ott most sem használnak! Azokon a rendszereiken, ahol kénytelenek klórt használni, ott pedig nem növelték az adagolt klór mennyiségét. 

 

Amennyiben bármikor a technológiánkon változtatni kellene, úgy azt Felhasználóinknak a szokásos tájékoztatási oldalainkon jelezni fogjuk – írta Rádonyi László, a Soproni Vízmű Zrt. vezérigazgatója.